<

Яка благодійна допомога не включається до оподатковуваного доходу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:51 | 31.03.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Благодійна допомога  для закупівлі касок, бронежилетів та оплати  вартості лікарських засобів,  не включається до оподатковуваного доходу

До оподатковуваного доходу не включається благодійна допомога, виплачена (надана) волентерами у будь – якій сумі (вартості) для закупівлі або у вигляді (касок, бронежилетів), технічних засобів спостереження, лікарських засобів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення чи інших товарів (робіт, послуг) за переліком, що визначається КМУ, або для оплати (компенсації) вартості лікарських засобів, донорських компонентів, виробів медичного призначення, технічних та інших засобів реабілітації, платних послуг з лікування, забезпечення виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації, послуг медичної реабілітації, санаторно-курортного оздоровлення.

Така допомога надається благодійниками, у тому числі благодійниками – фізичними особами, які внесені до Реєстру волонтерів антитерористичної операції в порядку, визначеному Законом України “Про благодійну діяльність та благодійні організації”.

Фахівці ГУ ДФС у Волинській області інформують, шо такі умови та норми передбачені  відповідно до п.п. 170.7.8. п.170.7 ст. 170 Податкового кодексу України”, та поширюється на осіб зазначених  згідно з пп.”а” пп. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165.

Крім того, зазначимо, що вищезазначена допомога надається у розмірі, фактично використаному на такі цілі, та на відшкодування документально підтверджених витрат таких благодійників, пов’язаних із наданням зазначеної благодійної допомоги.

Однак, якщо із суми (вартості) благодійної допомоги, було утримано (сплачено) податок податковим агентом або платником податку, то суми такого податку підлягають поверненню платнику податку з бюджету для повернення сум помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань.

Кошти, отримані благодійниками – фізичними особами на їх банківські рахунки на визначені цілі, та не використані, повинні бути перераховані ними до Державного бюджету України у порядку, встановленому КМУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер