<

Як відновити втрачене свідоцтво про народження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 29.08.2016 / Новини /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Не потрібно пояснювати, чим загрожує втрата свідоцтва про народження. Це єдиний документ, що підтверджує особу дитини. Без нього не вдасться отримати ні паспорт, ні ідентифікаційний код. Для переселенців питання втрати документів є вкрай актуальним, тому що багатьом довелося залишати свої будинки в поспіху.

За відновленням свідоцтва про народження може звернутися як особа, яка втратила документ, так і її батьки, усиновителі, опікуни, представники органу опіки, навчального або іншого закладу, в якому дитина перебуває постійно , – повідомляє Регіональний центр з надання безоплатної вторинної допомоги у Волинські області.

Люди, які переселилися з тимчасово окупованої території, можуть звернутися в будь-яке відділення державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) на території, підконтрольній Україні.

Подати заявку на відновлення документа можна також і в електронному вигляді на сервісі Он-лайн будинку юстиції. Це ресурс, створений Міністерством юстиції України, де дотримуючись інструкції, можна відновити свідоцтво про народження, смерть, шлюб, розірвання шлюбу або зміну імені.

Якщо Ви вирішили завітати в ДРАЦС особисто, обов’язково візьміть із собою паспорт батьків, свідоцтво про шлюб, паспорт і копію втраченого свідоцтва, якщо вони є.

Звісно, що простого звернення може виявитися недостатньо. На жаль, в зоні АТО ніхто не гарантує збереження архівів з інформацією про реєстраційні дані. Якщо копію свідоцтва про народження з ДРАЦСу, розташованого на окупованій території, отримати не вдасться, доведеться звертатися до суду. Факт народження встановлюватимуть на підставі показань свідків та інших наявних документів.

За безоплатною допомогою у підготовці звернень до ДРАЦСу або до суду внутрішньо переміщені особи можуть звертатись до Бюро правової допомоги, які з 1 вересня запрацюють у м. Горохові (вул. Шевченка, 25), смт Іваничах (вул. Банківська, 6), м. Камені-Каширському (вул. Шевченка, 8), м. Ківерцях (вул. Грушевського, 23), смт Локачах (вул. Героїв Майдану, 1), смт Любешові (вул. Незалежності, 76), м. Любомлі (вул. Богдана Хмельницького, 12), смт Маневичах (вул. Комарова, 32), м. Нововолинську (вул. Винниченка, 14), смт Ратному (вул. Каштанова, 24), м. Рожищах (вул. Незалежності, 60), смт Старій Вижівці (вул. Незалежності, 52), смт Турійську (вул. Луцька, 23) та смт Шацьку (вул. Перемоги, 1 б), а також і до Місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у м. Луцьку, м. Ковелі, м. Володимирі-Волинському.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер