<

Як отримати безкоштовну меддопомогу за кордоном. Усе, що треба знати переселенцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:16 | 2.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
91
/ Коментарі відсутні

Дружина Президента України Олена Зеленська радить вимушеним переселенцям з України користуватися сайтом Міністерства охорони здоров’я для отримання інформації про безоплатну допомогу за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила в Телеграмі.

«МОЗ зібрав на своєму сайті усю необхідну інформацію стосовно медичного обслуговування в європейських країнах, які прихистили найбільше українців», – написала Зеленська.

За її словами, тут є покрокові пояснення: як отримати місцевий дозвіл на проживання, медичну страховку, які документи потрібні у державних лікарнях та на які послуги можна претендувати.

Наприклад, у Польщі, при оформленні PESEL – аналогу українського ідентифікаційного номера – можна отримати безкоштовну медичну допомогу на усіх рівнях, навіть реабілітацію чи стоматологічні послуги.

Зі слів Зеленської, на сайті МОЗ поки є інформація про меддопомогу в Польщі, Словаччині, Німеччині, Франції, Чехії, Румунії, Словенії та Молдові. Список буде оновлюватись.

Дружина Президента України подякувала європейським країнам, що так самовіддано підтримують українців в усьому – від прихистку до лікування. «Ми завжди пам‘ятатимемо про цю допомогу».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця