<

Виписали першу пацієнтку Волинської лікарні з COVID-19: після переведення з Нововолинської ЦМЛ 84-річна жінка майже місяць знаходилася на ШВЛ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:22 | 27.05.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарі 3

З відділення для «важких» хворих на коронавірус Волинської обласної клінічної лікарні сьогодні виписали 84-річну жінку. В березні вона стала першою пацієнткою відділення, її перевели з Нововолинської лікарні. В реанімації, під апаратом штучної вентиляції легень, пацієнтка пролежала 29 днів.

Пані Марія розповідає, захворіла в березні. З високою температурою її госпіталізували в Нововолинську лікарню. 13 березня потрапила до реанімації обласної клінічної лікарні. Де підчепила коронавірус, каже не знає, – інформує Суспільне.

“Так нічого не боліло, тільки температура була 38 – не можна було збити. Викликала швидку. І швидка мене забрала в лікарню”, – розповідає пані Марія.

Нині лікарі наперебій фотографуються з колишньою пацієнткою.

Результати тестів на COVID-19 у неї негативні, розповів завідувач пульмонологічного відділення медзакладу Олег Яковенко.

Цього тижня з інфекційного госпіталю обласної лікарні виписали 8 пацієнтів з COVID-19, які одужали. З часу створення відділення – 40 пацієнтів вже поїхали додому. Нині у стаціонарі перебуває понад 30 хворих на коронавірус, ще 5 в реанімації під апаратами ШВЛ.

“Багато хто має супутні захворювання. Є пацієнтка зі стенокардією, ми її лікуємо згідно протоколу не від коронавірусу, а згідно протоколу ішемічної хвороби серця. Є пацієнт, який має тромбоемболію легеневої артерії. Ведемо його згідно протоколу. Тому все персоніфіковано” , – розповів завідувач пульмонологічного відділення обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

Пані Марія вже поїхала додому з лікарні. Після смерті чоловіка живе одна. За пенсіонеркою доглядають місцеві соцпрацівники.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер