<

Викрили сепаратистів, які агітували за «Запорізьку народну республіку», – СБУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 9.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
35
/ коментарі 3

9-го липня у Запоріжжі співробітники Служби безпеки України припинили діяльність групи сепаратистів, які пропагували ідеї «руської весни» та «відокремлення» Запорізької області.

Зловмисники належали до одного з проросійських радикальних рухів. Після невдалої спроби захоплення влади в Запоріжжі навесні 2014-го року вони виїхали до тимчасово окупованого Луганська, – йдеться у повідомленні відомства.

Там вони спочатку допомагали бойовикам облаштовувати незаконні блокпости та барикади, а пізніше співпрацювали з представниками так званого «силового блоку Л/ДНР».

“За задумом кураторів, учасники групи мали повернутися в Запоріжжя і чекати подальших вказівок для початку підривної діяльності. Тож сепаратисти почали поширювати в місті матеріали з закликами до повалення конституційного ладу, насильницької федералізації та створення фейкової «Запорізької народної республіки»”, – повідомляє СБУ.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу України.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер