<

Викрили два порушення рибальства на річці Західний Буг у Литовезькій громаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:17 | 30.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
1342
/ Коментарі відсутні

У період з 22-го по 29-те листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Складено вісім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 425 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 4 од. заборонених знарядь лову у порушників та ще 9 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля.

17 листопада в ході рибоохоронної роботи на річці Західний Буг, поблизу села Литовеж Володимир-Волинського району викрито два порушення за риболовлю на зимувальних ямах. На порушників оформлено протоколи про адмінправопорушення та накладено відповідні штрафні санкції.

25 листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронний рейд на водойми Заболотівської громади Ковельсьвого району на території заповідного урочища «Озеро Тур».

На водосховищі Турське, поблизу села Заболоття Ковельського району викрито грубе порушення Правил рибальства. Місцевий житель з дерев’яного човна за допомогою сітного знаряддя лову здійснював вилов водних біоресурсів. Завдяки діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На викриту особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Того ж дня неподалік водойми, що впадає в озеро Турське викрито жителя села Заболоття, який знаходився поблизу водойми з сухою сіткою. На порушника оформлено протокол про адміністративне правопорушення та накладено відповідні штрафні санкції.

З рибалками рибпатрульні провели роз’яснювальні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства.

З 1-го листопада на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно – літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року.

Крім цього, з 1 грудня встановлюється заборона вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер