<

Вибухи на складі з боєприпасами в Чернігівській області тривають. На місце направили волинських рятувальників-піротехніків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:09 | 9.10.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 4

9-го жовтня станом на 11:00 на території складу зі зброєю поблизу селища Дружба у Ічнянському районі Чернігівської спостерігається пожежа та вибухи з різною інтенсивністю.

Триває евакуація населення з зони можливого ураження. Евакуйовано 12 тисяч 300 осіб, залучено 35 автобусів. Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила, – повідомляє прес-служба ДСНС.

Працівниками нацполіції здійснюється патрулювання населених пунктів. Взято під охорону об’єкти критичної інфраструктури.

Всього до ліквідації наслідків залучено 110 одиниць техніки та 500 осіб.

Працює штаб з ліквідації НС. На місці події працює мобільна оперативна група ДСНС України.

Прес-служба ДСНС Волинської області повідомила, що відділення групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону Управління ДСНС у Волинській області у складі 5 чоловік на чолі з заступником начальника групи піротехнічних робіт капітаном служби цивільного захисту Віталієм Галашею вирушило для виконання завдань за призначенням у Чернігівську область.

Нагадаємо, о 03:30 трапилися пожежа та вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони.

Голова парламентського комітету Сергій Пашинський у фейсбук повідомив, що рік тому після вибухів арсеналів у Калинівці нашим комітетом було здійснено інспекційну поїздку у третій за величиною склад боєприпасів у Ічні Черніговської області.

“Тоді було рекомендовано терміново виділити кошти, розробити відповідні будівельні проекти та перемістити усі боєприпаси у спеціальні бетонні сховища. За власною ініціативою я замовив та передав у Міноборони будівельний проект такого сховища. Також, завдяки підтримці народних депутатів, ми внесли зміни до законодавства, які максимально спрощують будівництво таких споруд на території військових частин.

Пройшов рік…”, – йдеться в повідомленні.

Cлужба Безпеки України розслідує кілька версій надзвичайної події на Чернігівщині. Про це повідомляють у прес-службі СБУ.

“Правоохоронці перевіряють кілька версій, зокрема, СБУ в рамках своєї компетенції відпрацьовує версію про можливу диверсію. Також у межах порушеного військовою прокуратурою кримінального провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України управління СБУ в Чернігівській області здійснюватиме досудове розслідування”, – йдеться в повідомленні.




коментарів: 4
  1. Відео класне. Там автор з батьком говорить. Після вибуху так і сказав: Є! Бать!” :) Мовляв, вже є черговий вибух. Далі щось про балет говорив..

  2. Ну і що тут можна сказати ,краіна в повнеій дупі ,правлять нею злодіі корупціонери і дебіли ,бо в нормальній краіні контроль за такими об’єктами на вищому рівні ,а в нас як в арміі так і на гражданці думають як збанатитись і на все інше плювати .Якщо в розвідці і СБУ купа мільйонерів з зарплатою чиновника ,то така краіна буде жебраком і іі будуть копати кому не ліньки .

  3. Та не про балєт, а оперу. “Йоперний…” От так сказав. А якщо серйозно – суки, котрі керують армією. Ні на фронті забезпечення нормального нема, ні в тилу порядку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер