<

Вибух у Луцьку стався через самовільне втручання у газові мережі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 27.05.2015 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

В п’ятницю, 22-го травня у Луцьку на вулиці Цукровій, 5 стався вибух газоповітряної суміші. До нещасного випадку призвело самовільне втручання у цілісність систем газопостачання.

Працівники аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Волиньгаз», які прибули на місце події через 12 хвилин після аварії, з’ясували, що  будівельники перерізали кутовою шліфувальною машиною («болгаркою») внутрішньобудинковий газопровід. Внаслідок цього в приміщенні квартири накопичився газ, що призвело до вибуху газоповітряної суміші. Від вибуху отримали опіки середньої важкості двоє чоловіків віком до 30 років, зруйновані вікна квартири та під’їзду будинку. Також триває робота комісії, яка проводить розслідування події.

«Цей випадок – ілюстрація, чому несанкціоновані втручання в роботу газових мереж є смертельно небезпечними.  Часто споживачі наважуються на самовільні врізки чи «любительську» газифікацію. Але це вкрай небезпечно, бо в місцях несанкціонованих врізок у газопроводи часто відбувається накопичення природного газу, що у подальшому може призвести до аналогічного вибуху», – пояснює перший заступник голови правління – головний інженер Сергій Галянт.

ПАТ «Волиньгаз» наголошує, що недопустимо здійснювати будь-які роботи із внутрішніми мережами без проекту та технічних умов. Якщо є потреба перенести газовий прилад чи підключити новий – зверніться до фахівців у газове господарство. Крім того слід стежити за цілісністю газових мереж, їх технічним станом. Минулого тижня у Ратнівсьому районі трапився майже комічний випадок, коли пенсіонерка прив’язала коня до газового стояка біля приватного будинку. Кінь зірвав газовий кран, була спричинена аварійна ситуація. Лише завдяки оперативному реагуванню служби «104» загрозу вибуху локалізували і усунули.

Довідка: Аварійно-диспетчерська служба 104 ПАТ «Волиньгаз» цілодобово. Аварійні виклики виконуються безкоштовно. Телефонуйте на 104 якщо відчули запах газу, понизився тиск в газопроводі, раптово зник газ, стався вибух або пожежа. Також викликайте «аварійку», якщо помітили, що в роботу газових мереж втручаються сторонні особи. При підозрі витоку газу, не вмикайте і не вимикайте електричні прилади, не користуйтесь вогнем, відчиніть вікна та двері, вийдіть з приміщення (території), де відчуваєте запах газу та зателефонуйте на 104.

2
3
4
6
7
8 (1)




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок