<

«Ви не маєте жодної влади»: Філарет звернувся до Епіфанія із гучною заявою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 31.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Почесний патріарх Філарет звернувся до настоятеля Православної Церкви України (ПЦУ) митрополита Епіфанія через ліквідацію Київської патріархії.

Про це повідомляє пресслужба УПЦ КП в фейсбук.

Філарет заявив, що до нього дійшла інформація про створення Епіфанієм і Священним Синодом ПЦУ ліквідаційної комісії на чолі з митрополитом Черкаським Іоанном (Яременком) про ліквідацію Київської патріархії УПЦ Київського Патріархату.

Патріарх стверджує, що Епіфаній не мав права ухвалювати таке рішення, оскільки Київська патріархія УПЦ КП не входить до складу ПЦУ.

“Ми хоч і невизнана Автокефальна Церква, але незалежна … Ви не маєте жодної влади над нашою церквою і ваше рішення про створення ліквідаційної комісії не дійсне, оскільки воно є втручанням у внутрішнє життя іншої церкви”, – заявив Філарет.

Також патріарх попросив ОБСЄ захистити права вірян і звернувся до глави СММ ОБСЄ і координатора проєктів ОБСЄ в Україні Генріка Вілладсена щодо “спроби Міністерства культури України та Міністерства юстиції України ліквідувати УПЦ КП, фактів рейдерства з боку ПЦУ і порушення міжнародних прав на свободу совісті та віросповідання”.

Крім того, Філарет звернувся до президента України Володимиру Зеленського з проханням “припинити беззаконня щодо Української Церкви і захистити від рейдерства ПЦУ”. Він попросив Міністерство юстиції продовжити чинну реєстрацію УПЦ Київського Патріархату і “забезпечити законне право церкви на своє існування”.




коментарів: 3
  1. Чи варто ходити до церкви, мета якої – влада? Я ні до чого не закликаю, просто подумайте…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця