<

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили на 90 діб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:13 | 22.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
175
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада проголосувала за продовження терміну дії воєнного стану та мобілізації в Україні одразу на 90 днів – до 23 серпня.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За відповідне рішення 22-го травня проголосувало 320 нардепів. Голосування відбулося о 14:35.

Напередодні Президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді продовжити термін воєнного стану в Україні на 90 діб.

Своєю чергою, народний депутат від партії «Слуга народу» Федір Веніславський пояснив, що немає жодних гарантій завершення бойових дій у найближчі 30 днів. Причиною цього є щонайменше те, що контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона. Тому, як зазначив нардеп, потрібно усвідомлювати, що місяця на це не вистачить і доведеться знову продовжувати воєнний стан.

Крім того, таке рішення має юридичне підґрунтя, адже воєнний стан передбачає обмеження певних прав і свобод людини. Тому після кожного подовження, представники України в ООН повинні інформувати організацію про це. Тобто, щомісяця. Однак після ухвалення цього рішення українські дипломати звітуватимуть ООН лише 1 раз.

Однак дію воєнного стану можна буде скасувати достроково, якщо бойові дії припиняться до 23 серпня.

Нагадаємо, 24 лютого Володимир Зеленський своїм указом запровадив воєнний стан у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Після цього парламент кілька разів за ініціативою президента продовжував термін дії воєнного стану – наразі в Україні до 25 травня триває цей стан.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер