<

Волинське Межигір’я для оздоровлення учасників АТО?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:40 | 19.11.2014 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Перші відвідувачі елітної бази відпочинку в урочищі Гряда, поблизу Світязя, з’явилися тут ще в лютому. Тоді в пошуках президента-втікача Януковича завітали сюди активісти Самооборони, Автомайдану та Правого сектору . Своєю розкішшю та прихованим за високим парканом багатством котеджний комплекс значно поступався резиденції в Нових Петрівцях, але все ж його почали йменувати «Волинським Межигір’ям».

З того часу увага громадськості прикута до цього об’єкту і, щоб не допустити розкрадання, його під свою охорону взяли активісти Правого сектору. Про це пише Інформаційне агентство Волинські Новини з посиланням на сайт «Наше життя».

image012

Нагадаємо, вишуканий котеджний комплекс, розташований на самому березі озера Світязь в урочищі Гряда Волинської області, який фактично належить родині нардепа-комуніста Ігоря Калетніка, показали журналістам.

Активісти висунули ідею щодо створення на базі відпочинку реабілітаційного центру для бійців, котрі брали участь в антитерористичній операції. Були пропозиції створити тут табір відпочинку для дітей різних категорій. Як з рештою багато інших – головне з користю для широкого загалу людей.

З початком сезону відпочинку розмови ставали більш актуальними.

Подальша доля котеджного містечка була невідома, окрім того що змінився власник і він готовий співпрацювати та розглянути всі пропозиції. Про це натякнув під час зустрічі з журналістами в червні керівник Правого сектору Волині Павло Данильчук. Найбільш прийнятною формою співпраці активісти разом із новим власником, який на той час вже оформив майже всі документи, визначили реабілітацію учасників АТО. Та й для їх рідних, які весь цей час були в тривозі за хлопців, які ризикували своїм життям, не менш важливим та вкрай потрібним був відпочинок в сімейному колі. Його організував для родин учасників АТО новий власник котеджного комплексу Степан Богушевський.

«Коли ми вперше збирали бійців після повернення із зони АТО на відпочинок серед них був один поранений, – розповідає Віталій Семенюк, керівник «Правого сектору» в Любомльському районі. Він не хотів, щоб рідні бачили його рани. На допомогу прийшов Степан Богушевський, який запропонував спочатку підлікувати Сергія в санаторії «Лісова пісня», а потім прийняти його на відпочинок з сім’єю. Після того з подібною пропозицією ми зверталися до Степана Анатолійовича ще декілька разів. З його допомогою нам вдалося оздоровити в «Лісовій пісні» 94 учасники АТО з Волинської та Рівненської областей».

В загальному, як відмічає Віталій Семенюк, на реабілітаційні заходи та матеріальну допомогу бійцям Степан Богушевський направив більше півмільйона гривень. Кошти чималі, тому в підтвердження очільник «Правого сектору» Любомльщини пропонує ознайомитися із підтверджуючими документами. «В нас кожна копійка на контролі, на всю суму маємо відповідні документи: тут списки, ось накладні, а це розписки в одержанні допомоги» – демонструє громадський активіст.

image018

Нагоди поспілкуватися із власником журналісти чекали давно. Тим більше, що останнім часом в регіоні ходять чутки, що нібито елітні будиночки зникають з території бази відпочинку. Степан Богушевський заперечувати не став, а ще повідомив, що демонтовані будуть два з шести котеджів.

«Вони не пристосовані для проживання великої кількості людей,- пояснює власник. На цьому місці планується будівництво нового приміщення санаторного типу для оздоровлення щонайменше 50 осіб. Тут зможуть відпочивати учасники АТО з сім’ями. Чи буде це реабілітаційний центр, зараз важко сказати. Але при потребі заперечувати не стану, тим більше, що вже один такий ми з друзями створили під Києвом. Щодо інших котеджів – то вони залишаться, і в них матимуть змогу відпочивати бажаючі. Ціни не будуть надто високими, скажу так: прийнятними для середнього прошарку наших співвітчизників».

Наразі сьогодні хочеться вірити, що це буде дійсно так, і «Волинське Межигір’я» стане доступним для широкого кола людей. Тим більше, запевняє в цьому сам власник, який надіється на плідну співпрацю з місцевої владою та громадськістю. Активісти своєю чергу обіцяють й надалі контролювати весь процес та зробити його максимально публічним.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця