<

«Волиньгаз» нагадує: до 5 жовтня потрібно подати показники лічильників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 1.10.2016 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні
ПАТ «Волиньгаз» нагадує: аби рахунок за газ, використаний споживачем у вересні, співпадав із даними приладу обліку та реально спожитим об’ємом палива, волинянам необхідно станом на 1 жовтня зафіксувати показання лічильника та впродовж наступних 5 днів передавати їх газорозподільному підприємству.

У жовтні, попри вихідні дні, волиняни без зусиль зможуть передати показання своїх приладів обліку за допомогою безкоштовних дистанційних сервісів, – інформує Волинська правда.

Наприкінці 2015 року в Україні набуло чинності нове газове законодавство. Відповідно до нього, споживачі газу повинні щомісяця самостійно передавати показання лічильників. Це дозволить газопостачальній компанії правильно розрахувати обсяги спожитого газу за повний місяць і сформувати для споживача рахунок лише за реально використаний об’єм газу.

У разі відсутності фактичних даних лічильника, або даних, переданих невчасно, газорозподільна компанія повинна сформувати рахунок з урахуванням планового місячного об’єму споживання на відповідний період, виходячи із групи споживання, до якої віднесено споживача.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер