<

Волинь увійшла до 10-ки найкращих областей за рівнем бізнес – клімату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:33 | 17.10.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Волинська область зайняла 7 – му позицію на шкалі досліджень ІЕД в рейтингу ділового клімату серед всіх областей України.

Рейтинг регіонального індексу ділового клімату для всіх областей України склали на основі опитування підприємців щодо 4 критеріїв:

  • якість ділового середовища;
  • поточна бізнес активність;
  • довготривала бізнес активність;
  • оцінка основних 3 регуляторних процедур (реєстрації, податкового адміністрування, перевірок), – повідомляє Інститут економічних досліджень.

Перше місце серед регіонів посіла Вінницька область. Це єдина область України, де підприємці позитивно оцінили поточний стан ділового середовища. Також на Вінниччині зафіксовано найвищі довгострокові очікування серед всіх регіонів України. До топ-5 також увійшли 4 області Західної України: (2 місце) Львівська та (3) Рівненська з високими довгостроковими очікуваннями, (4) Тернопільська з високим рейтингом регуляторних процедур та (5) Закарпатська з дуже помірним бізнес оптимізмом та суттєвим покращенням якості регуляторних процедур.

Волинська ж область посіла 7 місце в рейтингу з позитивним коефіцієнтом 0,12. Розділивши свою позицію з Івано – Франківською та Київською областями, які отримали такий самий коефіцієнт від ІЕД.

Найгірші результати зафіксовано для Харківської області (25 місце) з найнижчою оцінкою ділового середовища, Луганської області (24), де індекс регуляторних процедур виявився вищим, ніж на Харківщині, та Донецької області (23) з низькою поточною діловою активністю. Підприємці міста Києва (17) прискіпливі до ділового середовища та мають помірні очікування. Єдиною областю, де песимістів більше, ніж оптимістів є Чернівецька. Вона посіла 21 місце з 25 областей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер