<

Волинь однією з перших розпочала будівництво оборонних споруд на сході

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:32 | 1.05.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В понеділок 27-го квітня 2015-го року голова райдержадміністрації Ігор Корольчук, голова районної ради Сергій Віннічук, керівник апарату райдержадміністрації Лариса Васейчук, керівники окремих відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району взяли участь в оперативній нараді голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, яка проходила у відеоселекторному режимі.

Хвилиною мочання присутні вшанували пам’ять кадрового офіцера Олексія Цигикала, котрий помер у госпіталі в м. Рівне після ДТП 17 квітня 2015 року. Загалом же волинська статистика доволі сумна: загинуло 112 краян, котрі були в АТО. Ще 6 мобілізованих відійшли у вічність за інших обставин. Про це повідомив Володимир Гунчик й зауважив: завдання для голів райдержадміністрації та їхніх команд – посилено працювати із родинами загиблих.

Під час оперативної наради голова облдержадміністрації Володимир Гунчик поінформував присутніх про результати робочого візиту до столиці України, де було обговорено будівництво фортифікаційних споруд на сході України та що зроблено безпосередньо волинянами. Так область є лідером із будівництва захисних споруд у Донецькій та Луганській областях. Також варто зауважити, що вже до 15 травня 2015-го року заплановано завершити першу лінію будівництва.

Разом із тим Володимир Петрович повідомив, що в області створять раду регіонального розвитку, основною метою якої буде координація дій всіх гілок влади. До процесу залучать активних представників волинської громади.

Також голова облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що під час наради в Президента України глава держави звернув увагу на те, що цьогоріч Україна вперше приєднується до європейських заходів з відзначення річниці завершення Другої світової війни. Зокрема, георгіївська стрічка буде замінена на символ пам’яті – Червоний мак.

– Дуже важливо, щоб в цей день було максимально привернуто увагу світової спільноти, всіх мешканців України та Волині на те, що Україна під час Другої світової війни втратила більше 7 мільйонів своїх жителів і вшанування пам’яті загиблих є особливо важливим для українців, при тому що серед загиблих були люди які воювали в Червоній армії, добровольчих загонах ОУН-УПА, люди гинули в нацистських та сталінських концентраційних таборах. Я ще раз звертаюсь до громади з проханням 8 травня вшанувати пам’ять всіх цих людей. Це визначено Указом Президента і рішеннями, які приймались на місцевому рівні, – наголосив посадовець.

Очільник області також нагадав, що 9 травня визначено Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Тож Володимир Гунчик закликав чиновників, членів громадських та волонтерських організацій, політичних сил вшанувати ветеранів, які свого часу воювали по різні боки барикад, мовляв, настав час примирення.

Окрім цього, попросив вшанувати й воїнів-афганців, сучасних захисників України, Героїв Майдану, а також усіх тих, хто в тилу боровся з нацизмом.

Про хід виконання завдань п’ятої черги мобілізаційного розгортання Збройних Сил України в області та хід призову на строкову військову службу під час оперативної наради  розповів т.в.о військового комісара обласного військового комісаріату Роман Кулик.

За словами Романа Анатолійовича, з 10 квітня до 8 червня цього року в області забезпечують виконання завдань п’ятої хвилі часткової мобілізації, заплановано призвати 761 військовослужбовця, з яких – 67 офіцерів. Вже оповіщено 1 тис. 700 військовозобов’язаних (а це – 80 % від плану) з них 51 % пройшли медичний огляд. Загалом до Збройних Сил України, підрозділів Національної Гвардії України вже відправлено 112 мобілізованих, у тому числі 17 офіцерів, добровольців – також 17.

Збереження обсягів виробництва продукції рослинництва  – основне завдання для волинських аграріїв на 2015 рік. Про це в ході оперативної наради повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

– У цьому році маємо намір засіяти сільськогосподарськими культурами площу у 534 тис. га, – зазначив Юрій Мефодійович. – Вже завершено посів ранніх зернових культур і розпочато сівбу пізніх: кукурудзи та сої. Окрім того, господарства й населення продовжують садити картоплю та сіють овочі. Також відбувається посів цукрових буряків: вже посіяно 8,5 тис. га, або 65% від намірів.

Окрім того, Юрій Мефодійович закцентував увагу на ще одному болючому питанні – реєстрації договорів оренди землі:

– На жаль, реєстраційна служба вкрай повільно проводить цю роботу. За останніми даними всіма реєстраторами області зареєстровано лише 388 службових договорів. Для багатьох аграріїв несвоєчасна реєстрація може призвести до того, що їх знімуть з пільгового режиму оподаткування. Варто зазначити, на сьогодні до реєстрації долучаються нотаріуси.

А тому директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко звернувся з проханням до голів райдержадміністрації активізувати роботу в районах.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, оскільки в області триває процес інвентаризації земель, особливу увагу слід приділити тим землям, які перетворюються у справжні чагарники: якщо ситуація не зміниться, їх відновлення потрібуватиме значних коштів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер