<

Знайомтеся: Лейла. У Володимирі-Волинському відбулася зустріч з волонтером Корпусу Миру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:49 | 23.10.2019 / Володимир / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Два роки поспіль, починаючи з 17-го жовтня, у Володимир-Волинському виконавчому комітеті працюватиме волонтер Корпусу Миру Лейла Марі Олунд. Зустріч містян з дівчиною відбулася в приміщенні виконкому 22-го жовтня і вона поділилася першими враженнями про візит.

Лейлі 22 роки. Вона народилася в місті Піттсбург штату Пенсильванія, а останні 4 роки мешкала і працювала у Вашингтоні помічником конгресмена. Навчалася в університеті Джорджа Вашингтона за спеціальністю «Економіка і міжнародні відносини».

Волонтерку прийняли в місцевій родині. За її словами – дуже тепло і дружньо, як і на новому робочому місці.

Як розповіла дівчина, це її перший досвід волонтерства в іншій країні. Проте в своїй країні Лейла почала займатися волонтерством ще змалечку.

Справа в тому, що в США, пояснює вона, це звична практика. Волонтерство популярне в церкві, школі. Кожен охочий може долучитися до соціально корисної роботи і зробити добро.

Щоб стати волонтером, дівчині довелося заповнити заявку, здати додаткові документи і пройти співбесіду. Весь цей процес відбору зайняв 6 місяців.

Як повідомили під час зустрічі, Корпус Миру оплачує витрати волонтерів на проживання і харчування. Оскільки Лейлу прийняла місцева родина, то й витрати невеликі.

Зрости емоційно і стати кращою людиною, навчитися нового і допомогти іншим – ось причини, через які Лейла вирішила стати волонтером Корпусу Миру.

Найсмачніше з української кухні, що встигла спробувати – це борщ. Розповіла і перші враження про українців – це «люди дуже працьовиті та дружелюбні».

Дівчина зізналася, що найважче для неї – це вчити українську, адже мова є складною, а також бути далеко від рідних.

“Найважче – це вивчити українську. Дуже надіюся, що з часом зможу добре спілкуватися. Важко бути далеко від сім’ї. Але сучасні технології допомагають бути ближче”, – розповіла волонтерка.

У Лейли є три місяці для того, щоб ознайомитися з роботою міськвиконкому та відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва, в якому працюватиме. А далі вона вноситиме свої пропозиції щодо роботи і змін у певних процесах.

Також дівчина планує організувати клуб з вивчення англійської мови та перегляду фільмів англійською.

Нагадаємо, у селищі Благодатне два роки працюватиме волонтер Корпусу Миру Девід Вудсайд, який приїхав з Нью-Йорка, США. 




один коментар
  1. сумніваюсь , що міськвиконком на чолі з Саганюком прийме до уваги якісь пропозиції 22-річної дівчини – адже місьвиконком приймає такі рішення як скаже мер . Скажіть чи за більше 20-річного правління мера були випадки , що хоч раз хтось на виконкомі голосував не так як пан мер або проти рішень , які готувались дляі розгляду на виконкомі ???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа