<

Завдяки професійним діям адвоката потерпілій з Володимира-Волинського відшкодували моральну шкоду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:24 | 6.05.2016 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

До Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД звернулась особа з інвалідністю, яка отримує пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб щодо стягнення матеріальної та моральної шкоди в межах цивільного позову в кримінальному провадженні.

Клієнтка дізналася про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги по рекомендації іншої особи.

Центром було прийняте рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та видано доручення №0029/03-5 від 08.10.2015 адвокату Сорочук Марії Степанівні. Ознайомившись із документами Клієнтки та вислухавши її пояснення, адвокатом було встановлено, що за заявою клієнтки було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 КК України, а саме нанесення умисних легких тілесних ушкоджень.

У зв`язку з цим, адвокатом підготовлено та подано заяву в порядку позовного провадження про відшкодування моральної (немайнової) шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення. 

Володимир-Волинський міський суд розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження, дослідивши матеріали, які зібрані під час досудового розслідування, заслухавши показання потерпілої, свідків, дійшов до висновку, що вина обвинуваченого повністю доведена. На підставі ст.ст 368,370,374 КПК України цивільний позов потерпілої – задовольнити частково.

Володимир-Волинський міський суд 23 листопада 2015 року виніс вирок, яким обвинуваченого визнав винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить (шістсот вісімдесят) гривень та стягнути з обвинуваченого в користь потерпілої 500 гривень завданої моральної шкоди.

Не погоджуючись з вироком обвинувачений подав апеляційну скаргу. Апеляційний суд Волинської області розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за апеляційною скаргою обвинуваченого 17 лютого 2016 року виніс ухвалу, якою апеляційну скаргу обвинуваченого залишив без задоволення, а вирок Володимир-Волинського міського суду 23 листопада 2015 року – без змін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер