<

Запити депутатів Володимир-Волинської міськради: питання аналогового телебачення та госпітальний округ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:21 | 8.04.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 4

Під час 16-ї позачергової сесії, 7-го квітня, депутатів Володимир-Волинської міської ради, в частині “депутатські запити” підняли питання трансляції аналогового телебачення та створення госпітальних округів. Обидва питання озвучив голова фракції “УКРОП” Сергій Радкевич.

Депутат зазначив, що ще у 2006 році у Женеві весь світ,  включно із Україною,  підписав старому мовленню вирок і проголосив курс на новітнє – цифрове. Для того, аби використовувати цифрове  ТБ, потрібно  повністю вимкнути те, що працює  на сьогоднішній день. Країна готова – вирішив Кабмін, і наприкінці жовтня затвердив план відключення до 30 червня 2017 року. Найбільше відключення мовлення вдарить по малозабезпеченому населенню із сіл та містечок області.

“Зокрема у Володимирі-Волинському місті, та районі взагалі відсутній будь-який ретранслятор, навіть аналогового телебачення. Слабкий сигнал отримує частина з міста Ковель, інша з міста Нововолинськ. По нашим розрахункам більше сімдесяти відсотків міста та дев’яносто  відсотків Володимир-Волинського району з першого липня залишаться без доступу до українських каналів телебачення. Для фінансування державної програми згідно сайту Кабінету Міністрів потрібно більше двадцяти мільйонів гривень на Волинську область.

Відповідно до статті 13 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, вимагаю терміново підготувати звернення від депутатів Володимир-Волинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів, Голови Верховної Ради з вимогою про виділення вищезазначених коштів,” – зазначив Сергій Радкевич.

Другий запит депутата Радкевича стосувався створення госпітального округу на базі Володимир-Волинського ТМО. Зокрема, Радкевич вимагає підготувати звернення від депутатів Володимир-Волинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів, Голови Верховної Ради з вимогою підтримати вимоги громади щодо відкриття госпітального округу з центром у Володимирі-Волинському.

На цей запит відразу уточнення дав міський голова Петро Саганюк, який повідомив, що в розмові з губернатором отримав підтвердження про те, що у Володимирі-Волинському буде госпітальний округ.

Також, після завершення сесії 7-го квітня, голова міської фракції “Свобода” Ірина Мельник зареєструвала проект рішення щодо заборони виступу артистів і працівників шоу-бізнесу, які в період російсько-української війни мали концерти в країні-агресорові. Даний проект рішення буде розглядатися на наступній черговій сесії – 28-го квітня.




коментарів: 4
    • До я зробив? Може людською мовою?Я на своєму місці, іншого мені не треба. Може варто об’єднатися по проблемах ЛІКАРНІ , і УКРАЇНСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ варто підтримати

  1. Я на своєму місці, іншого мені не треба. Може варто об’єднатися по проблемах ЛІКАРНІ , і УКРАЇНСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ варто підтримати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця