<

Вирішили, які дерева та рослини висадять на острові відпочинку на Риловиці у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:39 | 11.03.2020 / Володимир / /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

10-го березня у Володимирі-Волинському відбулася нарада за участі народного депутата Ігоря Гузя, першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, керівників відповідних управлінь, підрядників і проектантів, на якій обговорили фінальний етап облаштування рекреаційної зони на річці Риловиця.

Нагадаємо, що завершири роботи на острові планують до літа.

За словами спеціалістів з озеленнення, які представили свій проект на розгляд, розміщення дерев та рослин потрібно продумати так, щоб все було гармонійно.

Для того, щоб озеленити острів, планують використати більше двадцяти різних дерев та рослин. Окрім того, спланували і відповідну систему поливу.

Рослинність для висадки проектанти запропонували згідно аналізу грунту острова.

Так, на Риловиці з’явиться лабіринт з рослинності, березовий гайок, береги пропонують висадити ялівцем. Також на острові з’явиться екзотична декоративна груша, лаванди, магнолії, лілейник, платани, кизильник, геранія, бузок та багато іншого.

Як зауважив нардеп Гузь, варто подумати і про те, щоб взимку, а також пізньої осені та ранньої весни, острів був зеленим. Для цього варто висадити і кілька хвойних дерев.

Для того, щоб вберегти насадження від злодіїв, на острові вже діє система відеоспостереження.

За словами начальника міського управління ЖКГ Віктора Фіщука, цьогоріч планується продовжити розчищення річки Риловиці в напрямку вулиці Привокзальної.

Також, погодилися на нараді, варто на території острова весною провести і толоку, щоб очистити острів та підготувати його до посадки.

Окрім нових дерев та рослин на Риловиці з’явиться і дитячий майданчик у формі корабля. Спортивні ж тренажери, погодилися під час на наради, до нових дендроформ не пасуватимуть, тому їх було би логічно винести за територію острова. З’являться у новій відпочинковій зоні і нові скульптурні елементи.

Згодом острів можна буде доповнити малими архітектурними формами та досадити рослин.

Як підсумував Ярослав Матвійчук, до робіт приступатимуть чимшвидше, щоб встигнути все до літа.

Після наради її учасники виїхали на сам острів. Тут вирішили, що варто передбачити місце, де люди зможуть фотографуватися. Варто також придумати, як облаштувати місце для мешканців Риловиці – сімейства нутрій, до яких навідується багато відвідувачів.

Нагадаємо:

Облаштування рекреаційної зони на Риловиці у Володимирі-Волинському планують завершити до літа 2020
Міккі та троє нутренят зустріли весну: життя річкової сімейки з Володимира-Волинського




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця