<

Виплату пільг, субсидій та ріст зарплатні аналізували на першій оперативці у Володимир-Волинській РДА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:49 | 4.01.2016 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Перша оперативна нарада у Володимир-Волинській райдержадміністрації була присвячена аналізу соціального стану та забезпечення населення району. Як повідомила заступник начальника управління соціального захисту населення Алла Кузьмич, у 2015-му році зменшилася кількість пільговиків, а мінімальна зарплатня зросла в районі усього на 6,6%. За попередні роки вона ставала більшою протягом року на 10-20%.

Статистика – річ вперта. Саме тому спеціаліст управління соцзабезпечення оперувала перед колегами цифрами. Зокрема, вона повідомила, що минулоріч у районі 3116-ть жителів скористалися правом на отримання адресних соціальних допомог. Держбюджет виділив на це 35,4 мільйони гривень. Найбільш ефективною з точки зору забезпечення потреб сім’ї, на думку спеціалістів, є грошова допомога при народженні дитини. 1026-ть сімей отримали такі виплати на суму в розмірі 16-ть мільйонів 430-ть тисяч гривень.

Сім’ї, які взяли на виховання дітей із держбюджету у 2015-му отримали виплат на суму 829,9-ть тисяч гривень. В середньому одна сім’я на усиновлену дитину в місяць отримувала від 2,5 тисяч гривень до 20-ти тисяч, в залежності від кількості дітей, взятих на виховання.

Допомогу по малозабезпеченості в районі минулого року отримували 237-м родин, з них – 129-ть – багатодітних. загалом із держбюджету допомога таким категоріям населення склала 7-м млн 448 тисяч гривень. Станом на грудень 2015-го року одна малозабезпечена, або багатодітна родина отримувала в середньому 3167-м гривень.

Наступним вагомим моментом, з яким довелося працювати спеціалістам управління, стало призначення субсидій на комунальні послуги, скраплений газ та тверде паливо, що із травня 2015-го року нараховуються по новій, спрощеній системі. У Володимир-Волинському районі цієї програмою скористалося 4302-ві сім’ї.

Учасників бойових дій на території юрисдикції управління за попередні 12-ть місяців зареєстровано 337-м. 22-ві особи набули статус “сім’ї загиблого учасника бойових дій”. Їм також здійснено призначення пільг, що відповідають даному статусу. Окрім того, пані Кузьмич відмітила, що кожного року пільговиків на володимирщині зменшується.

“Цьогоріч зменшилась кількість населення, які раніше підпадали під категорію постраждалих в наслідок катастрофи на ЧАЕС. Зокрема, з 28-го грудня 2014-го року прийнято новий Закон України, який вніс зміни у раніше діючий та виключив із числа тих, кому надається компенсація, дітей і батьків, які постраждали в наслідок аварії на ЧАЕС”, – зазначила заступник начальника управління соцзабезпечення.

IMG_0133




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер