<

Володимирський «Фаберже» до Дня Незалежності виготовив панно з бурштину та яєчних шкаралуп

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 25.08.2022 / Володимир / , /
Перегляди
394
/ Коментарі відсутні

До Дня Незалежності України заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко з Володимира презентував нову роботу з яєчних шкаралуп, яка поповнила колекцію доробків на військову тематику.

Як розповів митець, основа композиції – це залите ювелірною смолою панно, основа якого зроблена з бурштину, а також закріплені різьблені металом яєчні шкаралупи, пише Суспільне.

«На панно металом викладена карта України, покрита позолотою, та є ангелочки як обереги і напис «Україна була, є і буде». Ще два написи є по краях, які читаються лише під певним кутом: «Дух і тіло ми положим за нашу свободу» та «Згинуть наші вороги, всі разом на всі віки», – каже майстер.

У роботі, розповідає Анатолій Бойко, закладений філософський та християнський зміст, зокрема тернистий шлях України майстер зобразив викладеним по колу орнаментом – вітейкою.

«Є зображені чотири земних стихії і рунічні символи – руна мати-берегиня, руна свободи, руна предків та руна перемоги, які читаються хрестом як у церкві. Цю роботу я давно почав, всі компоненти були давно готові, лишилося скомбінувати та закріпити на підставці», – говорить володимирчанин.

Зі слів майстра, робота, яку змайстрував до Дня Незалежності, є найбільшою за розмірами у колекції: має висоту 30 сантиметрів та ширину 40 сантиметрів. Панно, додав Анатолій Бойко, поповнить колекцію на військову тематику, яку створює не для продажу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер