<

Володимир-Волинський фестиваль «Українське коровай-сузір’я» цьогоріч героїзуватиме земляків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 6.08.2015 / Володимир /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Завданням восьмого фестивалю національної традиційної культури «Українське коровай-сузір’я»,  що проходитиме цього року 2-го – 3-го жовтня, –   назвати героїв, які боронять у цю важку днину рідну землю і народ, виявити їх подвиг громаді, скласти вдячність живим і загиблим, їхнім сім’ям.

Підготовка до фестивалю триває вже, оргкомітет наразі звертається до підприємств та організацій із проханням про фінансову підтримку.

У листі, оприлюдненому Володимир-Волинською райдержадміністрацією, говориться: “Оргкомітет фестивалю просить всіх небайдужих взяти посильну участь у фінансуванні цього проекту та перерахувати кошти на рахунок № 35424302000834, МФО 803014, сектор культури та туризму Володимир-Волинської райдержадміністрації, код 20130710 Володимир-Волинське УДК СУ Волинської області”.

У 2015-му році в рамках фестивалю заплановано  випустити Альманах «Нація живе доти, доки народжує героїв».

Із програми фестивалю вилучені забави, що є недоречними в сучасних умовах війни. В рамках заходу оргкомітетом будуть проведені виставки дитячих малюнків, етномайданчики, створені руками родин захисників, продемонстровані кінострічки, проведені шкільні виховні години, організовано збір матеріалів пошукових експедицій, відслужені міжконфесійній молебні.

“У минулому році гості і учасники фестивалю у форматі реквієм вшановували загиблих героїв – Небесну Сотню і воїнів АТО. Цьогоріч, локомотивом фестивальних заходів є героїзація наших земляків – тих, хто вчора працював на полях, обмолочував збіжжя, випікав хліби, а сьогодні віддаючи життя, захищає рідну Вітчизну”, – сказано у прес-релізі, розісланому волонтерам від імені оргкомітету фестивалю.

Але не лише ті, хто зі зброєю в руках захищають Україну, є Героями щоденної боротьби за незалежність нашої країни. Волонтери – ще одні Герої на перший погляд невидимого фронту, але без якого не проіснувала б наша армія і дня. Саме цих людей також планують вшанувати в рамках фестивалю «Українське коровай-сузір’я».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа