<

Володимир-Волинський та 5 ОТГ району підписались під проєктом для боротьби з раком у населення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:47 | 31.10.2019 / Володимир / , /
Перегляди
323
/ Коментарі відсутні

31-го жовтня Петро Саганюк спільно з головами 5-ти ОТГ Володимир-Волинського району підписали договір про співробітництво у формі реалізації спільного проєкту “Партнерство громад для створення комплексу профілактично-діагностичних заходів по ранньому виявленню онкологічних захворювань жителів Володимир-Волинського субрегіону”.

Орієнтовна вартість проєкту – більше 7 мільйонів гривень, з яких 20 відсотків це кошти співфінансування громад і міста, а 80 – кошти грантодавця, – йдеться на сайті Володимира-Волинського.

Нагадаємо, що зустріч представників Володимир-Волинської міської ради та керівників ОТГ району, під час якої сторони обговорили можливість реалізації спільного проєкту, відбулася 13-го серпня. Йшлося про те, що одна з головних причин тенденції зниження рівня смертності від онкозахворювань полягає в активному розвитку ранньої діагностики. 

Оскільки у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні обслуговують мешканців ЗарічанськоїЗимнівськоїОваднівськоїУстилузької та Війницької ОТГ, громади та місто вирішили об’єднати зусилля й ресурси задля збільшення кількості виявлених онкохворих до 25% шляхом проведення на базі ТМО широкої інформаційної політики щодо профілактики онкологічних захворювань та здійснення ранньої діагностики.

Проєкт договору попередньо розглянули на сесіях у кожній з вищезазначених громад.

Нагадаємо також, що у планах партнерів – доукомплектування на базі Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання матеріально-технічної бази (придбання мамографу, УЗД-апарату з еластографією, автоматичного біохімічного аналізатора).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця