<

Володимир-Волинський суд звільнив від відповідальності п’яного винуватця ДТП, передавши на поруки роботодавцю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:07 | 14.07.2020 / Володимир / , , , /
Перегляди
6
/ коментарі 2

Згідно з постановою, Володимир-Волинський міський суд звільнив від адміністративної відповідальності водія приватної фірми, який у стані алкогольного сп’яніння спричинив ДТП у травні цього року, віддавши його на поруки фірмі для застосування заходів громадського впливу. Відомо, що це не перше ДТП за участі водіїв-експедиторів фірми.

Про це БУГу стало відомо із постанови суду від 10-го липня.

14-го травня о 20:20 в місті Володимир-Волинський по вулиці Поліської Січі водій товариства «ГРАНД ІДЕЯ» спричинив ДТП, йдеться в постанові:

“Водій не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на автомобілі «Мазда» та «Форд». Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди автомобілі отримали механічні пошкодження”.

З протоколу відомо – водій керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Як виявилося, чоловік раніше вчиняв подібні правопорушення та притягався до відповідальності за кермування у нетверезому вигляді.

На судове засідання обвинувачений водій не з’явився, однак до суду надійшло клопотання директора фірми. У ньому керівництво та колектив просять не позбавляти водія права керування транспортними засобами та передати матеріали справи на розгляд трудового колективу на підставі ст. 21 КУпАП.

Суд врахував і виключно позитивну характеристику водія за місцем роботи, і надіслане клопотання щодо передачі водія на поруки та визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст.124, ч.1 ст.130 КУпАП (в редакції Закону № 1446-VIII від 07.07.2016 року):

“… Але звільнив від адміністративної відповідальності з передачею його на поруки колективу товариства з обмеженою відповідальністю для застосування заходів громадського впливу”, – йдеться у вироку суду.

Фірма з такою назвою зареєстрована в Луцьку, згідно даних системи Оpendatabot.uа.

Можна побачити, фірма фігурує у 6-ти судових рішеннях, одне з яких – ДТП на вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському, скоєне 2-го січня 2019-го року.

Як йдеться у постанові, суд звільнив водія-експедитора від адміністративної відповідальності, знову ж таки, передавши на поруки трудовому колективу.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця