<

Володимир-волинським підприємцям розповіли як оформити «дитячу» допомогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:44 | 5.05.2020 / Володимир / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В управлінні соціального захисту населення виконкому Володимир-Волинської міської ради розпочали прийом заяв та документів відповідно до Порядку виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку. 

Порядок визначає умови призначення і виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, – інформують на сайті Володимира-Волинського.

Зазначають, що покриття витрат на виплату допомоги на дітей здійснюється за рахунок коштів, виділених Мінсоцполітики, з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, та її наслідками відповідно до Порядку використання коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 302.

Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку і сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи-підприємця. ЇЇ можуть отримати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Призначення і виплата допомоги на дітей здійснюється за зареєстрованим місцем проживання або місцем проживання фізичної особи-підприємця на період карантину та на один місяць після дати його відміни одному з батьків (опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1-ше січня 2020 року, і виплачується щомісяця за повний місяць.

У разі досягнення шестирічного віку дитиною, на яку виплачується допомога на дітей, її розмір переглядається з урахуванням відповідного розміру прожиткового мінімуму з наступного місяця.

Для призначення допомоги на дітей заявник подає/надсилає органу соціального захисту населення заяву. Які ще документи потрібні, читайте тут.

Допомога не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги “Муніципальна няня”.

За довідками звертайтеся в управління соціального захисту населення виконкому Володимир-Волинської міської ради. Телефон для довідок – 35001.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер