<

Одягнули пишні сукні та фраки: відбулась презентація картин та поштівок Надії Яцини у Володимирі, кошти передали на ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:11 | 16.09.2022 / Володимир / , /
Перегляди
490
/ Коментарі відсутні

15-го вересня у приміщенні Культурно-мистецького центру відбулася театралізована презентація репродукцій та крафтових виробів художниці творчого об’єднання «Колорит» Надії Яцини «Моя адреса Володимир».

Про це йдеться на сайті міської ради.

Пані Надія виявила хист до малювання змалечку: закінчила художню школу, потім художньо-графічне відділення педагогічного училища. Здобула вищу освіту в Ленінградському педагогічному інституті ім. О.І. Герцена за спеціальністю “Креслення та малювання”.

Згодом захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук і понад три десятки років пропрацювала викладачем у навчальних закладах різних рівнів. Надія Яцина створила колекцію поштівок на яких зображений Володимир – місто, що за вісім років, протягом яких мисткиня живе і творить у нашому місті, стало для неї рідним.

Розпочалося дійство з демонстрації відеофільму «Мій Володимир», під час якого глядачі мали можливість поринути у атмосферу міста 100 років тому. Опісля відбувся перфоманс театру «Різнобарв’я» «Осінь на Фарній», а по тому благодійний аукціон на підтримку ЗСУ, під час якого вдалось зібрати 4450 гривень. Художньою родзинкою заходу став торт, який також був виставлений як лот аукціону.

Кошти, виручені від продажу лотів, підуть на потреби зенітно-ракетного полку, який дислокується у нашому місті.

До слова, виставка досі діє у міському Культурно-мистецькому центрі, тож усі охочі можуть побачити чудові картинки із зображенням головних архітектурних пам’яток Володимира. Також, ви маєте нагоду придбати колекцію поштовий набір листівок Надії Яцини, бажаючі можуть звертатись в заповідник за адресою м. Володимир, вулиця Ковельська 10. Вартість набору – 50 грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця