<

Верховний Суд змусив районного депутата та підприємця з Володимира-Волинського Павла Карпюка повернути гектари землі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:46 | 17.08.2018 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Завершилася довготривала судова тяганина, старт якій дав Володимир-Волинський міжрайонний прокурор, звернувшись із позовом у 2015-му році до Володимир-Волинського міського суду про визнання недійними договорів оренди укладених ФГ «ВорчинАгро» під фактичним керівництвом районного депутата Павла Карпюка. Відповідно визнано недійсними договори оренди землі. Про це інформує «Володимир Медіа».

Постанову Верховного Суду можна прочитати тут.

Як пише видання, ще у 2014-му році Павло Карпюк вирішив орендувати шмат землі на територіях двох сільських рад: Стенжаричівської – 150,7 га та Зорянської – 5, 8 га. Всього – 156,5 га. Прокуратура побачила невдовзі грубі порушення законодавства і звернулася до суду.

Фігурантами судових розглядів постали не лише фермер Карпюк і «ВорчинАгро», а й державні структури, які, не взявши до уваги основні постулати ведення фермерського господарства, оперативно повидавали накази на розроблення землевпорядної документації та пореєстрували договори оренди в державному реєстрі.

Рішенням Володимир-Волинського міського суду від 30-го червня 2016-го року позов міжрайонного прокурора задоволено повністю. Однак таке рішення не задовільняло відповідачів та третіх осіб. Тоді справу розглянули інші судові інстанції, починаючи від Апеляційного суду Волинської області і до Верховного Суду, котрий виніс постанову по цивільній справі № 154/793/15-ц (20.06.2018).

Суд установив, що фактично сільськогосподарським виробництвом на орендованих землях займається інше фермерське господарство, зокрема створене Павлом Карпюком.

Постанова суду касаційної інстанції є остаточною і оскарженню не підлягає. Тобто, підприємцю доведеться повертати 156,5 га землі.




коментарів: 3
  1. А ви чому не прокоментували свої посиденьки в “Маяку”?Чи ви не являєтесь “публічною особою”?

  2. Це той хто прокоментує. Бачить піщинку в чужому оці, а свому колоди не помічає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер