<

В селі Суходоли створять опорну школу – рішення сесії депутатів Володимир-Волинської райради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:40 | 30.06.2017 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

30-го червня у Володимир-Волинській районній раді відбулася чергова сесія, де одним з ключових питань було створення опорної школи на базі Суходільської ЗОШ І-ІІІ ступенів .

Районний відділ освіти напрацював положення згідно з яким у Володимир-Волинському наразі пропонують створити 4 опорні школи: Березовичівська, Оваднівська, Суходільська та Хобултівська. На розгляд депутатів винесли проект створення опорної школи на базі Суходільської.

Згідно проекту комісії основна школа І-ІІІ ступенів буде визначена в селі Суходоли, а філії в селах Дігтів та Новосілки ( І-го ступеня).

Депутатський корпус неоднозначно відреагував на таке положення. Так, депутат від “Свободи” Павло Карпюк намагався переконати, що це призведе до закриття шкіл в Дігтеві та Новосілках, адже вони втратять індивідуальну юридичну адресу. Однак, керівник відділу освіти Оксана Бігун зазначила, що ці школи отримають юридичну адресу таку ж, як і опорна школа.

Також голова Володимир-Волинської РДА та депутатка Наталія Василець додала, що опорні школи на початку своєї роботи отримають державну допомогу. Для прикладу навела Василець минулорічну суму в 2,5 мільйони гривень.

Депутати поцікавилися, яку рекомендацію дала освітянська комісія. Оксана Бігун зазначила, що освітянська депутатська комісія не підтримала, однак підтримала бюджетна. В цей же час, член освітянської депутатської комісію депутат Олександр Юринець виступив з промовою підтримати дане положення.

Під час поіменного голосування, проект рішення отримав 18 “за” із 22 присутніх депутатів на сесії. Утрималася повністю фракція “Свобода”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер