<

У Володимирі-Волинському ведуться роботи з усунення аварійної ситуації на каналізаційному колекторі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:48 | 6.07.2018 / Володимир /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Останнім часом, здебільшого у спекотну погоду, володимирчани, котрі гуляли парком «Слов’янський» могли відчути неприємний запах. Справа в тому, що каналізаційний колектор, який пролягає через парк, дав тріщину. Усувати аварійну ситуацію взялися з розумом.

Так, розповідає начальник міського управління ЖКГ та будівництва Віктор Фіщук, щоб не переривати весь парк і діставати трубу, вирішили прокласти усередину колектора нову, пластмасову, зносостійку трубу. Таким чином вдалося зекономити і кошти, і час.

Оскільки ремонтні роботи проводяться неподалік валів городища, довелося виготовляти необхідні дозвільні документи і отримувати дозвіл обласного управління археології.

Я хочу розвіяти усі сміливі фантазії, що тут будується фонтан чи інші споруди. Причиною неприємного запаху у парку була несправність напірного каналізаційного колектора, який прокладений вздовж річки Смочі і через парк виходить на вулицю Зимнівську. Цій металевій трубі 40 років. З часом вона стерлася і тріснула. Для того, аби не розкопувати увесь парк, ми прийняли рішення таке: взяли трубу діаметром 25 см (на 5 см менше, ніж діаметр старої труби), пластикову, товстостінну. Товщина стінки – 2 см. Ми просунули трубу в трубу і протягнули до колодязя. Ці роботи будуть завершеня до кінця наступного тижня”, – розповів Віктор Фіщук

Вартість усіх робіт з затраченими матеріалами, документацією склала близько 190 тисяч гривень. Як розповідає Віктор Фіщук, подібна ситуація у місті сталася у 2016-му, коли каналізаційний колектор тріснув під вулицею Ковельською. Тоді, аби не знімати асфальт, вдалися до рішення просунути нову трубу у вже існуючий старий колектор.




один коментар
  1. трохи дивно виглядає проведення ремонту каналвізаційного колектора . Чому такими роботами займається п.Фіщук. Адже , якщо це напірний каналізаційний колектор, який експлуатується десятки років , то він повинен бути на балансі водоканалу і ремонтувати його повинен саме водоканал. Ужкг може за кошти місцевого бюджету будувати нову каналізацію і передавати її на баланс водоканалу !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер