<

У Володимирі-Волинському закликають створювати ОСББ та пропонують фінансову підтримку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:44 | 30.11.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарів 7

В проекті бюджету Володимир-Волинської міської ради на 2019 рік заклали 500 тисяч гривень для фінансової підтримки ОСББ.

Перший заступник міського голови розповів, що з нового року у місті припинить існування ЖЕК в такому виді як сьогодні. На його місце прийде управлінська компанія. Якщо будинки не створять ОСББ, тоді перейдуть в оперативне управління цієї компанії. Тому зараз заохочують жителів багатоквартирних будинків об’єднуватися.

“Це такий перший транш для них. У нас є програма підтримки ОСББ, кооперативів і органів самоорганізації населення. По цій програмі на наступний рік закладається понад три мільйони гривень. Це аби ОСББ створювалися і були готові збирати співфінансування для робіт”, – акцентував Матвійчук, перший заступник мера.

Заступник пояснив, що ці кошти в основному будуть призначені для співфінансування проектів з благоустрою об’єднань. Так, 60% витрат, припустимо на утеплення будинку, зможемо проплатити за міські кошти, при умові, що інші 40% забезпечить ОСББ.

“Людям досить складно зібрати ці 40%. Ми дивимося на такі найбільш досвідчені об’єднання, де головам ОСББ закласти такі капітальні видатки, навіть якщо місто дає 60%, це також складно”, – доповнив заступник.

Матвійчук зазначив, що процедура отримання коштів для співфінансування наступна:

  • ОСББ чи кооператив готує проектну документацію на виконання ряду робіт;
  • далі звертаються до міського голови.
  • відповідні підрозділи міськради перевіряють документацію;
  • спеціалісти управління ЖКГ дають консультації по іншим процедурам;
  • ОСББ показує свою фінансову спроможність співфінансувати виконання свого зобов’язання в розмірі 40%;
  • відбувається з бюджету фінансування 60% вартості.

В 2017 році за такою схемою було реалізовано 7 проектів, а у 2018 лише 4.




коментарів: 7
  1. Дивно , що каже п. Матвійчук . Адже він сам як заступник міського голови нічого не може гарантувати , бо кошти виділяються за рішенням депутатів міської рали. А ці депутати на одній із сесії не проголосували за фінансову підтримку для створення ОСББ. Навіщо пан Матвійчук обманює громаду міста …

  2. і ще . Дивно . що пан мер призначає на посаду свого першого заступника людину , яка не орієнтується в законах України щодо управління багатоповерховими будинками. Ось , якщо вірити по тесту пан Матвійчук каже . що якщо до нового року , будинки не створять ОСББ , то ці будинки перейдуть до управління управляючою компанією … Але по закону про ” Про особливості здійснення права власності багатоповерхових будинків” ст.9 , ст.10 це те зовсім так… згідно цього закону є три форми управління будинків- зборами , створення ОСББ , або передача всіх повноважень , або частини повноважень управляючої компанії… Тобто пан Матвійчук не зовсім знає законодавства України по цих питаннях. Крім того дивне і прийняте рішення депутатів міста перетворити Жек в управляючу компанію… Алже що від того зміниться для жителів міста , якшо до цього часу за питаннями експлуатації та РЕМОНТУ будинку було покладено на ЖЕК І на місцеву владу , то після рішення місцевих депутатів , за все будуть відповідати тільки мешканці будинку і змушені плати за ремонт даху , за ремонт інженерних мереж , за ремонт освітлення та ще й утримувати керівництво управляючої компанії . А тепер порахуйте ,скільки це буде коштувати , якщо будинку більше 20 років… ЦЕ МІЛЬЙОНИ , А де їх візьмуть пенсіонери , які ледь виживають при мізерних пенсіях . То про яких відсотках 60-40 говорить пан Матвійчук…

  3. А як ви хотіли ,безкоштовно отримати квартири ,і щоб держава ще й ремонтувала будинок .Купіть квартиру ,чи побудуйте будинок ,тоді побачте скільки за неі треба грошей викласти ,а так халява і ще претензіі ,що ніхто вам ремонту не робить ,дах не перекриє ,будинок не утеплить ,щоб менше за тепло платити .Трудно совок з голів вимести .

  4. до геі. Попробую пояснити детально , про що йдеться.Люди , що будували будинки всі свої гроші вкладали в будинок , замітьте в свій будинок . і це був їхній вибір . Інші люди , які жили в багатоповерхівках десятиліттями платили квартплату і ці гроші не прийшли саме в свою квартиру , бо ремонти в приміщеннях квартири вони робили за свої кошти . А кварплата повинна була йти теж на ремонт даху , на ремонт інженерних мереж будинку та ремонт вікон та дверей в підїздах , на благоустрій прибудинкової території . А фактично ці роботи ніхто не проводив , частина йшла на зарплату тих , хто був в штаті ЖЕКІВ , а пішла інша частина грошей ніхто не знає… І якби ці кошти йшли на те , що було закладено в тарифах Жеку , то зараз загальна картина стану будинків була б інша… То скажіть чому зараз всі проблеми з незадовільним станом повиині лягти на плечі тих , хто довгі роки платив гроші Жекам….

  5. А як же тоді з одноповерховими ЖЕКівськими будинками ,де квартири перейшли людям і вони самі все ремонтуютоь , перекривають за своі кошти, утеплюють ,вони теж платили квартплату ,чи справедливість повинна стосуватись тільки багатоповерхівок ,по вашій логіці .Куди ішла копійчана квартплата -це зовсім інша тема для обговорення .

    • до геї . Одноповерхові житлові будинки давно вже не стоять на балансі Жеків і люди з них давно вже не платять квартплату в ЖЕК. і квартплата в Жек , зовсім не копійчанв – для 100 квартирного будинку- це близько 100 тисяч грн. в рік…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер