<

У Володимирі-Волинському ОВК не буде розбиратися в конфлікті, який виник через мови на одній з ДВК

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:39 | 22.03.2019 / Володимир / /
Перегляди
1
/ коментарів 6

22-го березня під час чергового засідання Окружної виборчої комісії у Володимирі-Волинському, члени розглянули скаргу одного з членів Дільничої виборчої комісії на заступника ДВК, який спілкувався російською мовою.

Нагадаємо, що цей конфлікт набув розголосу у соціальній мережі Фейсбук. Тоді член ДВК Олександр Приступа оприлюднив гнівний пост, що заступник голови цієї комісії спілкується російською мовою. На думку Приступи було порушено законодавство, та не вирішення цієї проблеми в подальшому може зірвати вибори на цій дільниці.

Члени ОВК під час розгляду скарги дійшли висновку, що порушення законодавства не вбачають, адже голова і секретар повинні в обов’язковому порядку володіти українською мовою. Багато хто з членів ОВК заступилися за заступника ДВК Володимира Газукіна, мовляв, що він знає українську мову, але спілкується на тій, на якій йому зручніше.

Проте зважаючи, що Олександр Приступа вказав в заяві, що можливо буде зірвано вибори. члени комісії повинні звернутися до правоохоронних органів, щоб перевірили факт.

Заступник голови ОВК Володимир Іщенко додав, що ймовірно це особистий конфлікт між чоловіками і якщо комісія розпочне “мирити” усіх членів різних ДВК, тоді не встигнуть підготуватися до виборів.

Члени ОВК прийняли нейтральну відповідь, наголосили, що не вбачають порушення законодавства і передають повідомлення для правоохоронних органів.

Читайте також:Екс-голову ОВК у Володимирі-Волинському повернули в склад комісії




коментарів: 6
  1. цікаво, на аес інструкціі переклали на мову, чи так на язике агресора і користуються ? якшо не переклали, то треба спалити…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця