<

У лісництві Володимир-Волинського району вирощують фазанів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:44 | 25.04.2020 / Володимир / /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

В Устилузькому лісництві ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» вирощують різні види фазанів, такі як: фазан королівський, лимонний, алмазний, золотий.

Місцеві лісівники віднедавна взялися за розведення цих птахів, – повідомляють на сайті Волинського лісомисливського господарства.

Зазначають, що практика для волинських лісогосподарських підприємств не нова. Фазанів уже давно вирощують у вольєрах і неодноразово випускали на волю у Ківерцівському, Горохівському, Маневицькому районах.

“Птахи у нас почуваються досить комфортно. Підтвердженням є те, що вже розпочали кладку яєць. Загалом умови Волині для цього виду цілком прийнятні. Про це свідчить досвід колег, які спостерігають за фазанами, випущеними на волю у минулі весни та восени. Бояться птахи лише багатосніжних зим, тому що тоді не можуть знайти собі харчі. А зважаючи на те, які зараз волинські зими,  така проблема їм точно не загрожує. Хіба ще залишаються в зоні ризику через людський фактор – браконьєрство та випалювання трави, де фазани гніздяться”, – розповідає головний лісничий ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Наталія Козій.

І хоча біля птахів треба добре напрацюватися, така робота в радість, каже лісничий Устилузького лісництва Микола Єдинак.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця