<

Володимирський лісгосп реалізував цьогоріч близько 5 тисяч ялинок: яка вартість різдвяно-новорічних дерев

18:03 | 23.12.2023 / Володимир / , /
Перегляди
843
/ коментарі 4

У Володимирі триває підготування до різдвяно-новорічних свят. Мешканці, прикрашаючи свої оселі, намагаються вибрати найкращі сосни чи ялинки, щоб створити святкову атмосферу.

Хтось підготувався уже заздалегідь, інші – лишають передсвяткові клопоти на останні дні. Тим, хто ще не вибрав різдвяно-новорічне дерево, нагадуємо, що придбати його можна у Володимирському лісомисливському господарстві, також продавали сосни і ялинки на господарському ринку у Слов’янському парку.

Вартість ялинок і сосон у ЛМГ стартувала від 100 і до 500 грн за зрубані дерева. Також володимирчанам пропонували екологічну альтернативу – сосни та ялини, висадженні з корінням у горщиках. Після свят їх можна буде висадити у ґрунт. Вартість таких дерев коливалася в межах 500 грн, перед самим Різдвом ціну знизили до 350 грн.

Як розповіли журналістам БУГу у лісомисливському господарстві, цього року люди купували менше дерев, порівняно з минулим. Загалом за сезон вдалося реалізувати близько 5 тисяч ялинок та сосон, більшість – оптом. При купівлі на кожне дерево клеять спеціальну бірку – це ознака того, що ялинка не крадена, а придбана законним шляхом. Їх привозили з території всього лісництва, зрубували на заздалегідь висаджених плантаціях. Так цього року працівники лісгоспу висадили близько 10 тисяч ялинок та сосон.

Придбати різдвяно-новорічні дерева можна було також і на риночку біля Слов’янського парку. Там ціни були дещо дорожчі: від 200 і до 600 грн. Також покупцям пропонували альтернативу – виготовлені власноруч невеликі ялинки із гілок дерев, їх ціна стартувала від 150 грн.




коментарів: 4
  1. пів тищі за кусок якогось дерева відвалити? Ладно, зараз і в атб сильно не скупишся на ці гроші, але ж навіщо ту природу нищити і подібно, як співається в тій вічній пісні про Бєлиє Рози , залишати за кілька днів їх вмирати біля смітника?..

    • навіть не “якогось” дерева, а язичницького. бо ті ритуали разом з деревами нічого доброго в обійстя, які їх приймають, не приносять!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця