<

Творчість майстра Анатолія Бойка з Володимира визнали світовим надбанням

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:32 | 8.08.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1792
/ Коментарі відсутні

Творчість майстра Анатолія Бойка з Володимира визнали світовим надбанням людства. Техніка розпису металом по яєчній шкаралупі виявилася унікальною й досі невідомою в жодній країні.

Чоловік здобув свідоцтво про світовий рекорд у рідному Володимирі на свій 50-й день народження. Про унікальні шедеври українського майстра – йдеться у матеріалі 24 каналу.

Неповторна техніка

За 10 років майстер Анатолій Бойко створив понад 700 шедеврів. Нині його техніку визнають і у світі. Він майстерно оздоблює яєчну шкаралупу металом, проте секретами своїх робіт Анатолій на широкий загал не ділиться. Чоловік майже обійшов закони фізики, адже під час оздоблення шкаралупи під металом та камінням не тріскає.

Кожна робота унікальна та не схожа на іншу. Анатолій не лише оздоблює шкаралупу. У своїх роботах також використовує техніку витяжки яєчної шкаралупи, а це доволі довготривалий процес. Завдяки цій техніці шкаралупу висотою в 9 сантиметрів розтягує в 11 разів.

Роботи майстра по цілому світу

Роботи майстра виставлялися в багатьох областях, також вони є в музеях і приватних колекціях багатьох країн, навіть у Японії. Зараз їх виставили в рідному місті Анатолія Бойка – Володимирі.

За фахом Анатолій Бойко – різьбяр по дереву, а загалом володіє 19-ма техніками народного мистецтва. Але саме світову славу йому принесла інкрустація металом яєчної шкаралупи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер