<

«Ці зміни – неприємні, проте вимушені»: чому відбувається скорочення у лікарні Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 25.03.2021 / Володимир / , /
Перегляди
16
/ коментарі 2

Через реформування вторинної ланки медицини, усі лікарні України змушені проводити оптимізацію чисельності кадрів та зменшувати штат працівників. Скорочення торкнеться і працівників «вторинки» Володимир-Волинського територіально медичного об’єднання.

Володимир-Волинське ТМО з бюджетної установи перетворилось у комунальне підприємство і це неабияк впливає на діяльність закладу, змушує зменшувати чисельність працівників, аби зберегти лікарню з мінімальними втратами. Цю інформацію Район. Володимир-Волинський підтвердила гендиректорка медичного об’єднання Тетяна Ващук.

«У порівнянні з областю і з іншими районами Волині, у Володимир-Волинському ТМО і так відтермінували дану оптимізацію. В інших медичних закладах ці процеси почалися раніше і масовіше. В усій країні не найкраща ситуація у медичній галузі, всі йдуть таким непростим шляхом, а деякі медзаклади й взагалі закриваються. Ми вирішили підійти до цього процесу розважливо», – повідомила гендиректорка.

Відтак стало відомо, що у КП «Володимир-Волинське ТМО» скороченню підлягають 24,75 штатні посади. Скоротять 20 осіб, повідомлення про вивільнення отримає 31 працівник.

«Ми повинні думати про розвиток закладу. Основна функція закладу – якісне медичне обслуговування, на що виділяє кошти НСЗУ. З 1 червня буде змінене джерело фінансування, тому керівництво лікарні повинне працювати на випередження, щоб потім додаткові виплати не лягли на місцевий бюджет. Не скорочують лікарів, але оптимізація штату – це вимушений крок, який не відіб’ється на якості надання медичних послуг», – прокоментував ситуацію очільник Володимир-Волинської громади Ігор Пальонка на нещодавньому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.

До слова, скорочення персоналу відбувається у багатьох лікарнях Волині.




коментарів: 2
  1. коротше – “Здоровье народа – превыше всего ! Всемерно улучшим охрану его !”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер