<

«Треба мати інформацію про тих, хто приїхав з-за кордону» – Саганюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 23.03.2020 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 2

У лікарів та місцевої влади немає бази осіб, які повертаються з-за кордону. Проте ці дані є важливими, щоб попередити поширення коронавірусу, адже більшість випадків цього захворювання в Україні були привезені саме з-за кордону.

Про це 23-го березня у Володимирі-Волинському під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки повідомив завідувач Володимир-Волинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Валерій Онищук.

За словами Онищука, надходть скарги від людей, про те, що сусіди приїхали з-за кордону і не самоізолювалися, проте такі повідомлення одиничні і зовсім неточні.

Онищук зазначив, що цих людей потрібно інформувати і слідкувати за виконанням правил самоізоляції. В Україну з-за кордону повертаються десятки тисяч українців, і якщо вони не дотримуються цих правил, то є загроза можливого розповсюдження інфекції.

Міський голова Петро Саганюк зауважив, що такі дані мусять бути, як і дані про перевізників, які займалися перевезеннями осіб з-за кордону. Тому потрібно написати відповідні листи прикордонникам і всім органам, щоб отримати інформацію.

Під час наради Петро Саганюк також зазначив, що потрібно слікувати, аби діти не збиралися на спортивних майданчиках. За словами очільника міста, усі жорсткі заходи приймаються вимушено, «щоб убезпечити місто і мешканців від біди».

“Контроль за наповненням продуктів у магазинах. Менше тинятися по місту і шукати проблем на голову. Один голова (мер, ред.) не в силі забезпечити всіх від біди. Ми спробуємо мати інформацію про тих, хто приїхав і контроль за цими особами. Є інформація, що наші приватні перевізники перевозили людей з Польщі. На контроль. Ніякої розхлябаності, підпримувати один одного. Маємо бути монолітними. Забезпечити безпеку громадян”, – сказав Саганюк.

Зі слів очільника міста, після засідання РНБО 24-го березня міська комісія знову збереться і прийме відповідні заходи, згідно рішення держави.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок