<

Що лишилося від політичної агітації в «день тиші» у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 24.10.2020 / Володимир / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

24-го жовтня в Україні розпочався «день тиші» перед місцевими виборами 2020-го року. У цей день, в тому числі і у Володимирі-Волинському, заборонена політична агітація – за порушення закону передбачено штраф.

«День тиші» потрібен, аби забезпечити вільний і самостійний вибір кандидатів виборцями і не допустити політичної пропаганди. Цей день дається, щоб виборець міг спокійно подумати, за кого він хоче проголосувати, і прийняти зважене рішення.

До 24-го жовтня мали прибрати усю виборчу рекламу у Володимирі.

Проте і в суботу політичну рекламу можна було побачити на вулицях міста, а саме, у приватному секторі. Вона лежить під ногами, у поштових скриньках, стирчить з парканів приватних обійсть.

Що ж щодо багатоповерхівок, там на дошках оголошень рекламу позривали, проте таким чином, що проглядаються номери кандидатів, подекуди обличчя чи прізвище та ймення кандидата.

До уваги читачів підбірка світлин, як виглядає Володимир-Волинський за день до місцевих виборів 2020-го року.

За агітацію в «день тиші» або в день виборів Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає штраф від 850 до 1360 грн для посадових осіб та від 510 до 850 грн – для інших громадян.

Деякі кандидати також активно продовжили використовувати сторінки у фейсбуці та інстаграм для політагітації, не зважаючи ні на який «день тиші». Законодавство не регулює поширення агітації в «день тиші» у соцмережах, тобто це залишається на совісті громадян.

Нагадаємо, в «день тиші» у Володимирі виник конфлікт: комунальників відправили зривати білборди з текстом «Місту потрібні зміни».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер