<

“Пташині права” нової поліції у Володимир-Волинському районі даються взнаки. Злочинність зросла на 14%

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:33 | 29.12.2015 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Реформа, яку переживає новостворена поліція, на місцях виглядає дуже сумно. Про це на колегії райдержадміністрації розповів начальник Володимир-Волинського відділку поліції Михайло Бобик. На даний момент 5-ро інспекторів колишнього ДАІ позбавлені будь-яких прав – вони не можуть зупиняти автотранспортні засоби та не мають права складати протоколи. Відтак, щодень поліціянтии фіксують 2-3 ДТП. З дільничними інспекторами ще гірше – їх залишилося 20-ть на район. Тобто, на 1-го співробітника припадає 9-12-ть тисяч населення та всього один автомобіль.

30-го грудня своїх робочих місць позбудуться ще 8-9-ро працівників відділку. Такий новорічний подарунок приготувало Головне управління Національної поліції у Волинській області. Обмеження в правах інспекторів, які здійснюють патрулювання доріг вже далося взнаки. Щодень, каже Михайло Бобик, реєструється 2-3 ДТП. Дорожна поліція обслуговує лише трасу Устилуг – Рівне, інші напрямки – безгосподарні.

Злочинність молодіє, стверджує головний поліціянт. Чимало злочинів, зафіксованих у відділку, скоєні неповнолітніми у стані алкогольного сп’яніння. “Крадуть все. Тому просимо органи місцевого самоврядування проводити разом з нами роз’яснювальну роботу з підприємцями про необхідність встановлення сигналізацій та відеоспостереження. В Устилузі міська влада планує встановити на вулицях дві камери спостереження. Таким чином легше розкривати злочини, встановлювати осіб, причетних до справи”, – сказав пан Бобик.

Чимало проблем на даний час із незаконним обігом зброї. 28-го грудня працівники поліції у жителя володимирщини вилучили дві бойові гранати. Начальник відділку каже, що це пов’язано із поверненням учасників АТО додому. Вони привозять на батьківщину усе, що можуть зі Сходу, а під час родинних скандалів погрожують цим своїм рідним.

Ще одним проблемним моментом у Володимирі-Волинському та районі є незаконне заволодіння автотранспортними засобами. Із розкриттям та попередженням цих злочинів у поліції поки що боротися на відмінно не виходить.

Із часом у громадах має запрацювати інститут шерифства, тобто місцевої поліції. Кожна громада зможе мати власну поліцію, яка замінить теперішніх дільничних інспекторів. Однак, наразі – це лише плани. А поки дільничні дістаються віддалених сіл, таких як Коритниця, за допомогою громадського транспорту. Відвідини одного такого населеного пункту займає у них майже цілий день. А на обслуговуванні у поліцейських – таких сіл декілька. Михайло Бобик запропонував владі району подумати над придбанням для дільничних скутерів. Це оптимізує їхню роботу, окрім того, такий транспортний засіб економний у використанні пального.




коментарів: 2
  1. Сьогодні у новинах “Вікна “міліціонер який пройшов тестування сказав що зарплата 10 тисяч грн це мінімум ,який дасть можливість поки не займатись корупцією. Ось вам і тести ,ось вам поліція . Скільки вовка не корми….

  2. я ще не читав, а вже знав що то слова колишнього мєнта і нинішнього полісмена. Бляха-муха, а дотепер МІЛІЦІЯ на відмінно боролась “із заволодінням”. Ну що ти йому скажеш – плюй йомі між очі, а воно каже що то дощ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця