<

Призов 2020: повідомили, коли строковикам у Володимирі-Волинському чекати повісток

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:25 | 30.03.2020 / Володимир / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

В травні-липні 2020 року планують провести черговий призов до Збройних Сил громадян України, які до дня відправки у військові частини досягли 18 років і не мають права на відстрочку, та громадян старшого віку, що втратили таке право. 

Про це інформують нас сайті Володимира-Волинського.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відтермінування через коронавірус військового призову. Так, замість квітня-червня у 2020 році призов в Україні відбуватиметься у травні-липні. 

На виконання відповідного указу президента і Закону України „Про військовий обов’язок і військову службу” у Володимирі-Волинському затверджено склад міської призовної військово-лікарської комісії. 

Відправка юнаків у військові частини передбачає проведення підготовчих заходів, пов’язаних з обстеженням, лікуванням, вивченням та роботи медичної комісії по освідченню призовників. Планується проведення лабораторних досліджень, медичного огляду лікарями-спеціалістами, написання медичних характеристик на призовників, які підлягають призову на військову службу.

Призовний вік в Україні у 2020 році  –  18-27 років. Чоловіки віком 20-27 років, які визнані придатними до стройової підготовки і не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії, зобов’язані пройти службу в рядах Збройних сил України. Юнаки, які не мають вищої освіти будуть служити протягом 18 місяців, а для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра – 12 місяців.

У Міністерстві оборони України зазначають, що військовослужбовців-строковиків до виконання бойових завдань у районі проведення ООС не залучають.

Варто нагадати, що як адмінпокарання за неявку у військкомат застосовуються санкції: штраф від 85 до 119 гривень за перше порушення, штраф 170-255 гривень – за повторне.

Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу настає за статтею 335 КК України й передбачає обмеження волі до 3 років. 

У Володимирі-Волинському допомогу у розшуку та доставці до військового комісаріату призовників, які ухиляються від призову до Збройних Сил, має надати Володимир-Волинський відділ поліції ГУНП.




коментарів: 2
  1. саме час оголосити мобілізацію адже повернулись резервісти готові поповнити ряди учасників АТО!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер