<

Прес-брифінг заступника мера Володимира-Волинського: вирішення проблеми заборгованості по відшкодуванню субсидій шукали у ВРУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:49 | 24.05.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

23-го травня, заступник міського голови Володимира-Волинського, Ярослав Матвійчук провів прес-брифінг з представниками місцевих ЗМІ. Питання денне – результат робочої поїздки до ВРУ з приводу питання по заборгованості держави з виплати субсидій.

Як повідомив посадовець, за візит до Києва був ініційований народним депутатом України Ігорем Гузем. Так, представники з 4-х міст обласного значення (Нововолинськ, Володимир-Волинський, Ковель та Луцьк) поїхали на зустріч до Верховної ради України, де були представники Міністерства соціальної політики та нардепи від Волині.

Нагадаємо, що наразі держава перед комунальними підприємствами Волині заборгувала понад півмільярда гривень по програмах пільг та субсидій. У Володимирі-Волинському лише по субсидіях заборгованість становить 45-ть мільйонів гривень і по пільгах понад 5,4 мільйони.

“Ситуація критична в цьому напрямку тому, що для того аби виділити ці кошти на Волинь потрібно вносити зміни до державного бюджету країни. Процедура внесення змін до держбюджету триває фактично в межах до 2-х місяців, це найстисліші терміни, в які можна внести відповідні зміни. Крім того, за інформацією керівника Департаменту профільного Міністерства соціальної політики, до цієї зустрічі, вони планували ці зміни розпочинати вносити за результатами піврічного перевиконання. Тобто, це по закінченню першої декади липня. Ми на сьогодні маємо заборгованість, яка буде наростати, в місті понад 65% домогосподарств мають субсидії, і другий момент, це фактично 2 місяці, то лише із середини вересня можуть бути прийняті зміни,” – пояснив Ярослав Матвійчук.

Як повідомив далі посадовець міської ради, заборговані кошти комунальні підприємства можуть використовувати в 2-х напрямках:

  • клірингові розрахунки – розрахування за спожиту комунальними підприємствами енергію (природній газ)
  • живі кошти, які використовуються на заробітну плату.

Матвійчук наголосив, що обговорили можливість термінового виділення живих коштів, аби комунальні підприємства змогли виплачувати заробітню плату і проводити підготовку підприємств до роботи в осінньо-зимовий період. Така можливість підтримки підприємств є реальною.

“Є також приємна звістка. Ми  завжди говоримо про другу заборгованість держави – це різниця в тарифах. За сприянням наших народних депутатів була прийнята Постанова уряду від 18-го травня 2017-го року № 332. Відповідно до неї, на жаль не значна частина  коштів повертається по різниці в тарифах.Ця підтримка, в розмірі орієнтовно 2-х мільйонів гривень (для двох комунальних підприємств – теплокомуненерго та водоканалу) буде досить значною. Водоканал зможе розрахуватися фактично повністю по податкових платежах, а для теплокомуненерго дані кошти будуть зараховані в рамках клірингових розрахунків за спожитий природній газ” – повідомив Матвійчук.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця