<

Працівники Володимир-Волинського ВПУ поїдуть пікетувати облраду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 9.03.2016 / Володимир / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

10-го березня, з 9-ї до 11-ї години ранку працівники профтехучилищ проведуть пікетування під стінами Волинської ОДА. Окрім працівників системи профтехосвіти Володимиро-Волинського, Нововолинська та Ковеля до пікетування мають на меті долучитися освітяни інших училищ області.

“Зараз пішов третій місяць без зарплат, стипендій дітям, без коштів на оплату харчування дітей-сиріт та за енергоносії. На сьогодні ще харчуємо дітей-сиріт та студентів із малозабезпечених сімей. Але ж фінансування завершується, і що робити далі не знаємо” – розповідає директор Володимир-Волинського ВПУ Володимир Смоляр.

1-го січня 2016-го року на рівні держави було визначено, що навчальні заклади профтехосвіти, які розміщуються у містах обласного підпорядкування переходять на фінансування місцевих бюджетів. У Волинській області це 5-ть навчальних закладів: по два училища у Нововолинську і Ковелі та одне у Володимирі-Волинському.

“Мабуть найбільш болюче стоїть питання “як бути далі?” У нас 27-м дітей-сиріт. Міський голова дав по 300 гривень матеріальної допомоги. Також підключився Валентин Вірковський, який допомагає своїм випускникам, це 6-ть учнів. А як бути іншим? Я схиляю голову перед своїми працівниками, які в такій ситуації не зривають навчальний процес. Але якщо у березні це питання не вирішиться, то у людей може закінчитися терпіння” – розповів директор ВПУ.

4-го лютого Верховна рада прийняла поправки до бюджету на 2016-й рік та зміни до Бюджетного Кодексу. Володимир Гройсман, голова ВРУ, відразу ж їх підписав та передав Президенту. По сьогоднішній день Петро Порошенко і не підписав ці поправки, і не ветував, і не відправив у Раду на повторне слухання. Міністр фінансів Наталія Яресько, в свою чергу стверджує, що грошей в державі немає і Порошенко повинен накласти вето на ці закони. Бездіяльність Порошенка у вирішенні даного питання залишає заклади профтехосвіти по всій Україні у “висячому” положенні.

Аби зрушити ситуацію з місця, 10-го березня під стінами Волинської ОДА очікується пікет працівників профтехосвіти як із Володимира-Волинська, Нововолинська, Ковеля, так і від Луцького і Камінь-Каширського училищ.

Від Володимир-Волинського ВПУ участь в акції візьме 50 працівників навчального закладу. Ініціативну групу очолила Наталія Богдан, заступник директора з виховної роботи. Всі учасники пікету написали заяви про відпустку на 10-те березня, за власний рахунок. Навчальний процес в училищі продовжується та не припинятимуть.

Зазначимо, пікетувальники очікують від влади реальних кроків, а не балачок і обіцянок. Якщо ж їх не почують на рівні області, то наступний крок зроблять 17-го березня – провівши таку ж акцію у Києві.

Нагадаємо, що раніше, працівники двох Нововолинських профтехзакладів перекривали дорогу на Луцьк. Щодо працівників ВПУ Володимира-Волинського, то до таких акцій не вдавалися, сподіваючись, що ось-ось настануть зміни. Хоча на сьогодні, вже відкрито зазначають про можливість перекрити дорогу на Устилуг, якщо їхнє питання не зрушить з “мертвої точки”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця