<

Перші об’єднані територіальні громади області з’вилися на теренах Володимир-Волинського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:04 | 15.08.2015 / Володимир /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Почесна першість навіть в озвученні проекту рішення головою облради Валентином Вітром на сесії 14-го серпня випала Зимнівській об’єднаній територіальній громаді. Окрім того депутати затвердили і першу об’єднану міську територіальну громаду – Устилузьку, що також на території Володимир-Волинського району. Процедуру утворення розпочала і Оваднівська об’єднана територіальна громада із населених пунктів двох районів – Володимир-Волинського та Турійського. І це в історії адмінреформи в Україні вперше.

Отже, від 14-го серпня 2015-го року Зимнівська об’єднана територіальна громада має наступний склад: центр – у селі Зимне Володимир-Волинського району, до складу об’єднання увійшли: Зимнівської, Бубнівської, Льотничівської, Селецької сільських територіальних громад (сіл Зимне, Горичів, Октавин, Фалемичі, Шистів, Бубнів, Черчичі, Руснів, Маркостав, Льотниче, Острівок, Володимирівка, Поничів, Когильно, Селець, Чесний Хрест, Марія Воля).

Далі у рішенні сесії сказано: “Призначити перші місцеві вибори депутатів Зимнівської сільської ради та Зимнівського сільського голови на 25 жовтня 2015 року згідно із законодавством України. Доручити новообраному сільському голові у триденний строк з дня оголошення відповідною виборчою комісією на пленарному засіданні ради рішення про обрання депутатів сільської ради та сільського голови об’єднаної територіальної громади здійснити заходи щодо державної реєстрації органів місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади як юридичних осіб публічного права з найменуванням Зимнівська об’єднана сільська територіальна громада“.

Устилузька об’єднана міська територіальна громада відтепер має такий вигляд: центр – у місті Устилуг Володимир-Волинського району,  до складу увійшли: Устилузька міська, Зорянська, Лудинська, Микитичівська, П’ятиднівська, Рогожанська, Стенжаричівська, Хотячівська сільські територіальні громади (міста Устилуг, сіл Залужжя, Тростянка, Пархоменкове, Зоря, Селеськи, Ворчин, Лудин, Амбуків, Чорників, Рокитниця, Микитичі, Коритниця, Новини, Кладнів, П’ятидні, Хрипаличі, Рогожани, Ізов, Стенжаричі, Заболоття, Полум’яне, Турівка, Хотячів, Дарницьке, Русів).

Устилузька об’єднана територіальна громада також піде на вибори 25-го жовтня у новому складі та новообраний міський голова займатиметься державною реєстрацією органів місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади як юридичних осіб публічного права з найменуванням Устилузька об’єднана міська територіальна громада.

Дали “добро” депутати обласної ради і на початок процесі об’єднання в одну громаду сільських рад із різних районів. Першопроходцем у цьому стала Оваднівська об’єднана територіальна громада.

У рішенні сесії сказано: “Підтримати подання Оваднівської сільської ради про утворення Оваднівської об`єднаної сільської територіальної громади  з центром у селі Овадне Володимир-Волинського району Волинської області шляхом об`єднання Оваднівської, Білинської, Гайківської, Галинівської, Красноставської сільських територіальних громад (сіл Овадне, Верба, Жовтневе, Маркелівка, Білин, Ліски, Охнівка, Писарева Воля, Гайки, Замости, Руда, Ягідне, Галинівка, Воля Свійчівська, Свійчів, Гевин, Красностав, Людмильпіль)”.

Окрім того, депутатський корпус доручає голові Волинської обласної ради направити подання до Верховної Ради України щодо змін меж Володимир-Волинського та Турійського районів у зв’язку з поданням щодо утворенням Оваднівської об’єднаної територіальної громади з центром у селі Овадне.

На сесії, яка затвердила історичні рішення для Володимир-Волинського району, були присутні голова райради Андрій Оніщук, голова райдержадміністрації Наталія Василець та ініціатор створення об’єднання Зимнівської громади, сільський голова Зимнівської сільради В’ячеслав Католик.

Інтернет-видання “БУГ” вітає керівництво району та жителів нових об’єднаних територіальних громад із історичною подією!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця