<

Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували мистецьким заходом у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 22.02.2016 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Музиканти, активісти, учасники буремних подій часів Революції Гідності зібралися у Культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського, аби ще раз пригадати події лютого 2014-го року. “Герої не вмирають” – основний лейтмотив зустрічі, який вилився у пісні, вірші та спогади містян.

Захід відкрив музикант, громадський діяч, учасник подій періоду Майдану Сергій Шишкін. Аби нагадати, з чого усе починалося у 2014-му році, присутнім продемонстрували відео з виступом митця у Києві на сцені Революції Гідності. “Майданна колискова” – так називалася пісня, яку пан Сергій виконав для тих, хто перший виступив із протестом проти режиму Януковича.

“Ми із сином із самих початків, з листопада 2014-го року, були у Києві на Майдані. З політиків тоді ми бачили лише Віталія Кличка, який ходив по площі з розгубленим виглядом та не знав, що робити. Він був розгублений. Люди закликали Віталія очолити повстання, однак він нічого не вирішував. А потім на Грушевського, коли почалися заворушення, мого сина зачепило гранатою. Тоді піднявся вже увесь Київ. У січні-лютому активні виступи були вже і у Воло- згадував музикант.

Після революційних подій народилася його пісня “Доживемо до весни”, а із початком бойових дій на Сході – твір “На війні, якої нема”.

Своїми вишиваними рушниками та картинами пам’ять полеглих на Майдані вшанувала володимир-волинська вишивальниця Віра Оніщук. Картина “Слава Героям”, яка прикрашає стіни КМЦ, вишита по скульптурі Мухіна. Автор роботи переніс для пані Віри свою роботу у площину хрестиків – так народилася вишита волинянкою робота. Вишивальниця відновила рушник, який свого часу вишила Леся Українка із сестрою та планує передати його у музей імені Тараса Шевченка. А ще – вона читає гуморески, які характеризують сучасну ситуацію в Україні. Так, по-своєму, Віра Оніщук виражає свій патріотизм.

Віршовані твори, виступи дитячих колективів, спогади очевидців та учасників подій 2014-го року ще раз ствердили, що у людських серцях вдячність та пам’ять про загиблих Героїв житиме вічно.

IMG_1956
IMG_1961
IMG_1989
IMG_1990
IMG_1998




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер