<

Овлочинська сільська рада вирішила приєднатися до Оваднівської ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:23 | 16.04.2019 / Володимир / , /
Перегляди
45
/ Коментарі відсутні

16-го квітня відбулося засідання сесії Овлочинської сільради Турійського району, на яке винесли питання про її приєднання до Оваднівської ОТГ Володимир-Волинського району. Усі присутні депутати проголосували одноголосно «за» приєднання.

До Овлочинської сільскої ради входять три села: Овлочин, Ставки та Крать. Сільрада розглядала раніше варіанти долучення до Турійської, Оваднівської або Вишнівської ОТГ. 16-го квітня на засідання сесії виносилося питання приєднання тільки до Оваднівської ОТГ, яке було в пріорітеті після проведення у трьох селах громадських слухань.

Як розповів інтернет-виданню «БУГ» голова Овлочинської сільської ради Ігор Ткачук, громадські слухання відбулися в кінці лютого – на початку березня. Загалом 84% населення проголосувало за приєднання саме до Оваднівської ОТГ. Сільський голова навіть називає по пам’яті підсумкові числа голосувань по селам: Крать – 90%, Ставки – 97%, а Овлочин – 53%.

Після того, як побачили, що громада хоче саме до Оваднівської ОТГ, винесли питання про приєднання на сесію. На ній депутати одноголосно підтримали рішення громади.

“Процес приєднання розпочався. Далі, згідно закону, повинні внести зміни в перспективному плані. Чому Оваднівська ОТГ? Пішла мова, про те, що на Волині залишиться тільки чотири райони, серед яких і Володимир-Волинський, а у нас два села знаходяться на трасі Володимир-Волинський – Любомль. Багато людей їздять на роботу до Володимира. Навіть історично, раніше наші села відносилися до тієї території”, – повідомив «БУГу» Ігор Ткачук.

Про майбутні плани щодо благоустрою сіл, що входять до Овлочинської сільради, голова розповідає, що знайдеться багато роботи в місцевому будинку культури, школі, потрібно ремонтувати дороги і т.д.

«Сьогодні навіть була зустріч з головою Оваднівської ОТГ Сергієм Панасевичем та помічником народного депутата Ігоря Гузя Віктором Хицем, обговорили можливості подальшої співпраці”, – розповідає Ігор Ткачук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця