<

Освітні заклади, станція переливання крові, лікарня та дороги: на що Волиньрада може виділити кошти у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:17 | 19.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
646
/ Коментарі відсутні

На минулому тижні у Волинській обласній раді пройшли бюджетні слухання. Там обговорили виділення коштів на потреби Володимира та району.

Участь у слуханнях по формуванню основного фінансового документа області на 2022 рік брав і депутат Ярослав Матвійчук. Результатами він поділився у фейсбуці.

Як зауважує Матвійчук, через значне зростання вартості енергоносіїв, бюджет наступного року обіцяє бути непростим, тож і під час слухань не раз порушувались ці проблеми.

Як депутат обласної ради він зосередив свою діяльність на обласних закладах, які перебувають у його виборчому окрузі, зокрема на тих, що знаходяться у Володимирі – Центр професійної освіти, агротехнічний та фаховий педагогічний коледжі, ліцей «Центр освіти», школа-інтернат для дітей із вадами слуху, а також станція переливання крові і відділення невідкладної медичної допомоги.

Що стосується фінансування агротехнічного та педагогічного коледжів, то на слуханнях посадовцю вдалось відстояти усі позиції. Порушили також питання використання приміщення станції переливання крові, котре зараз напівпорожнє через проведену оптимізацію відділення трансфузіології. Прозвучала пропозиція використати частину першого поверху будівлі для облаштування там кабінетів для відділення невідкладної швидкої допомоги. Відтак у наступному році працюватимуть у цьому напрямку.

Окрім цього, на комісії розглянули питання функціонування Центру професійної освіти, який включає Оваднівську та Локачинську філії та є найбільшим закладом професійно-технічної освіти в області, де навчається понад 800 учнів. Разом із керівниками структурних підрозділів обговорили напрямки та спеціальності, які найближчим часом будуть у пріоритеті на ринку праці області.

Під час засідання з представниками відділу охорони здоров’я Матвійчук порушив питання щодо забезпечення лікарні Володимира киснем.

Також не менш важливим є питання будівництва доріг, яке обговорювали за участю керівника Служби місцевих автомобільних доріг.

“Наступного року надіємось провести капітальний ремонт трьох місцевих доріг у громаді за кошти державного бюджету, а саме: дороги Новосілки-Орані, до села Дігтів та дороги до дач. Зазначу, що тендер на виготовлення ПКД на ремонт дороги Новосілки-Орані уже оголошено, а наступний такий тендер відбудеться для дороги до Дігтева”, – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця