<

[Оновлено] 16 дітей отруїлися невідомою хімічною речовиною у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:29 | 3.03.2017 / Володимир / , , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

3-го березня у селі Лудин Володимир-Волинського району близько 16-ти учнів 8-9 класів отруїлись хімічними речовинами невідомого походження. З них більше 10-ти було госпіталізовано.

На місце події прибули рятувальники, представники районної влади, санепідемстанції та правоохоронних органів. За попередньою інформацією, на виклик приїхали чотири карети швидкої допомоги з Володимира-Волинського та Нововолинська.

Сектор комунікації поліції Волинської області проінформував, що на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група, керівництво Володимир-Волинського відділу поліції. Нині, правоохоронці з’ясовують усі обставини інциденту. Попередньо, діти отруїлися парами невідомої речовини, яку розлили у приміщенні школи.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу України. Мова йде про неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, – повідомив начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик.

За словами заступника головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Катерини Чубок, на місці оглянули більше 80-ти людей, з них більше 10-ти було госпіталізовано з отруєнням середньої важкості невідомою речовиною. Всі діти перебувають в дитячому відділенні Володимир-Волинської лікарні, їх життю нічого не загрожує.

Рятувальники, разом з представниками районної влади прийняли рішення зірвати підлогу в місці де була розлита речовина та перекрити частину школи.

Ми викликали правоохоронців та представників СЕС, вони взяли всі аналізи й наразі встановлюють, чим отруїлися діти. Попередньо ми підозрюємо, що хтось з учнів приніс у школу старі гербіциди. Більш детальна інформація буде вже після роботи експертів, – зазначив завідувач сектору з питань цивільного захисту Володимир-Волинської РДА Юрій Ліщук.

Народний депутат Ігор Гузь направив звернення до високопосадовців державного рівня з проханням здійснити перевірку та усі необхідні заходи в межах їх компетенції задля ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася у Володимир-Волинському районі, встановити причини її виникнення, винуватців та провести роботу необхідну для недопущення подібних випадків в майбутньому.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок