<

Новий спортивно-розважальний комплекс відкрився у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 14.05.2015 / Володимир / /
Перегляди
17
/ 1 коментар

Інфраструктура спортивних закладів Володимира-Волинського поповнилась ще однією новобудовою – 13-го травня відбулось урочисте відкриття спортивно-розважального комплексу при спеціалізованій школі-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки». Червону стрічку перерізали міський голова Петро Саганюк та директор школи Валентин Вірковський.

Будівництво сучасного комплексу, який вміщує спортивну та актову зали, тривало протягом трьох років і вартувало обласному та державному бюджетам близько шести мільйонів гривень, – пише Слово Волині.

Як зазначив міський голова Петро Саганюк, відкриття нового комплексу, де діти займатимуться спортом та мистецтвом – це значна подія не лише для школи, а і для всього міста. Петро Данилович подякував керівництву навчального закладу, яке було ініціатором зведення нової будівлі, а також архітекторам та будівельникам.

Зі слів директора школи-інтернату Валентина Вірковського, на цю подію навчальний заклад чекав давно, адже спортивний профіль і розвиток творчих здібностей дитини є одними з найважливіших ланок навчального процесу спеціалізованої школи. Вихованці численних гуртків та секцій, які діють при школі, займають призові місця та перемагають на всеукраїнських творчих конкурсах та спортивних змаганнях, а серед випускників школи чимало майстрів різних видів спорту та учасників збірних України.

«Ми сьогодні не просто відкриваємо спортивний комплекс та актовий зал, ми відкриваємо шлях нашим вихованцям до спорту та творчості. І я переконаний, що зі стін нашої школи виходитимуть різносторонньо розвинуті особистості», – зазначив Валентин Вірковський.

Покропив святою водою та благословив новобудову священнослужитель Миколаївської церкви Сергій Гуз. Після чого усі присутні мали нагоду оцінити новозбудований заклад зсередини – гості свята відвідали спортивну залу, де юні спортсмени влаштували показові виступи, а також виставку творчих учнівських робіт, а насамкінець стали глядачами звітного концерту художньої самодіяльності.

На сьогоднішній день у цьому навчальному закладі навчаються понад 500 дітей з усієї області. Це колишня школа-інтернат для дітей позбавлених батьківського піклування, яка з 2007 року змінила свій статус та стала своєрідним освітнім експериментом, єдиним навчальним закладом подібного типу в Україні.

«Ми не класичний навчальний заклад. Ми достатньо гнучкі, як у виборі профілю навчання, так і у сфері послуг, які надаємо. До прикладу, у нас навчається близько 20 дітей з особливими потребами на інклюзивній формі освіти. Двісті дітей з віддалених регіонів проживають у гуртожитку. Також ми постійно реагуємо на запити та побажання батьків – зробили школу повного дня, де діти повністю зайняті до 19.30, відкрили ліцейне відділення для учнів 7-11 класів і на цьому не зупиняємось», – розповів Валентин Вірковський кореспонденту «Слово Волині».

Наразі освітній експеримент з реформування колишньої школи-інтернату для сиріт вже добігає кінця, відповідні документи знаходяться на розгляді у Кабінеті Міністрів, тож директор новітньої школи Валентин Вірковський сподівається, що його дітище таки буде узаконеним на державному рівні.

35289_11
35289_10
35289_9
35289_8
35289_7
35289_6
35289_4
35289_3
35289_2
35289_1




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця