<

Неласкава “Ласка” або як відловлювали бродячих собак у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 3.06.2016 / Володимир / , /
Перегляди
28
/ коментарів 16

3-го червня журналістам інтернет-видання “Буг” повідомили, що біля Володимир-Волинського НВК №3 невідомі люди жорстоко поводяться з собаками. Прибувши на місце ми побачили групу місцевих жителів та білий мікроавтобус в якому, як з’ясувалось, сиділи працівники Луцького комунального підприємства “Ласка”.

Люди,  які зібрались на місці події, стверджували, що “комунальники”, перед тим як завантажити бродячих собак у своє авто, жорстоко їх били. Також у мешканців міста є сумніви, що бродячим тваринам шукають нових власників, а не вбивають їх.

Працівники комунального підприємства “Ласка” наголосили, що працюють по договору з міським виконавчим комітетом. При собі копії договору у них не було. Журналістам “Бугу” надали лише статут, вірніше дві його сторінки, які важко назвати юридичним документом.

IMG_9885
IMG_9886

Зі слів “комунальників” їх робота полягає у відлові бродячих собак та доставлення тварин у Луцький притулок. При цьому присутні володимир-волинці стверджують, що вже траплялись випадки, коли працівники притулку “Ласка” забирали домашніх тварин, а на наступний день тварину власнику не повертали, бо її у притулку не було.

На місце події прибув начальник Володимир-Волинського управління ЖКГ міськвиконкому Віктор Фіщук. Він підтвердив, що міська влада уклала договір на відлов тварин у місті з комунальним підприємством “Ласка” та прокоментував ситуацію.

Також були викликані представники місцевої поліції. Прибувши на місце, вони взяли пояснення у сторін конфлікту та склали відповідні протоколи.

Варто зауважити, що одну із пійманих собак люди забрали у “комунальників”. Домовившись, що будуть її самостійно утримувати. Одна з присутніх жінок винесла тварину з авто та поставила на тротуар. Тварина була налякана, але не агресивна. І коли люди намагались погладити собаку та сильно заскиглила, явно реагуючи на біль. Тому жителі вирішили відвезти тварину до ветеринара, щоб отримати офіційний висновок.

DSCN9848
DSCN9854

П.С. Цілком можливо, що один з працівників комунального підприємства “Ласка” повів себе жорстоко з твариною. Адже ми не знаємо хто працює у Луцькому притулку. І якщо це так, то присутні на місці події жителі сподіваються, що правоохоронні органи доведуть це і притягнуть винного до відповідальності. Але проблема з наявністю у місті бродячих собак дійсно залишається відкритою. Вирішити її повинна місцева влада за підтримки небайдужих жителів міста. Тим паче, що багато в чому люди готові долучитись до цієї справи не лише матеріально.




коментарів: 16
  1. Собак шкода, а дітей, які бояться іти в школу і зі школи Вам, пані Лазар, не шкода???? От коли та собака, нестерилізована і нещеплена, покусає Ваших онуків, Ви теж її будете захищати???

    • тут вихід може бути дуже простий – скоро папа піде на заслужений відпочинок , сам каже що не буде балотуватися більше в мери , буде можливість більш предметно зайнятися якось нагальною проблемою , наприклад собаками в місті , кошти на свому рахунку є – сам же показав в декларації , всього ж в могилу не забереш , у а Фіщуку теж там знайдеться робота ,біля “свояка” і місце начальника управління житлово-комунального господарства звільниться , може прийде туди фахова людина і проблеми з дорогами , дахами , з аваріями на водопроводами
      воронами та й собакми будуть випішуватися ефективно а не так як зараз !!!

      • а ви спите і бачите як папа піде, тут про собак… ви людей не любите, куди вам ще собаками займатись, шановний реаліст!!!

      • А ви пане жук як фахова та грамотна людина підете на місце Фіщука? Чи слабо? там заробітна плата далеко не 10 000))) Ще би службу по відлову жуків та лазарів знайти, сам би проплатив!!!

  2. Собак давно всіх усипити,дітей кусають,лякають то жах. Брату 8років він аж здригається від собак як побачить. Не один раз вилазив з переляку на дерево з хворою ногою чи забор від тих псів диких.

  3. З агресивними собаками треба вирішити питання радикально, щоб людей не кусали!

    • проблема є дійсно , її треба вирішувати , але не варварськими і непродуманими методами , як влада практично все вирішує в місті ,

  4. Більшість травм людей від домашніх собак: бійцівських, неадекватних тощо. Ще одна проблема активісти: складається враження, що просто озвучувати проблему багато років їм значно комфортніше ніж шукати шляхи її вирішення. Адже кинути кусочок ковбаси, повертаючись додому легше ніж присвячувати час роботі в притулку, чи боротись за його появу у місті з бюрократами.

  5. Який притулок? Елена Дорош, ви з головою взагалі недружите? Бродячих псів потрібно знищувати.

    • Більшість бродчих псів мали хазаїв, які просто на них забили, тому в першу чергу треба підняти рівень відповідальності за викинутих на вулицю тварин. А притулок потрібен, бо в нього не лише можна віднести покинуту тварину, а й вибрати собі, знаючи, що вона має всі щеплення.

    • Це таких козлів, як ти, потрібно знищувати! Мізків нема, інтелекту – 0, пердаком повітря лише підсмерджує…Потрібен ти цій планеті, як зайцю стоп-сигнал.

  6. Питання безпритульних собак треба якось вирішувати. Хоча хтось і каже, що вони як безпритульні люди.

  7. Усипити треба всіх сраколизів! А для собак створити притулок, або хоча б стерелізувати, як у нормальних розвинених країнах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер