<

Микола Савельєв став знову директором Володимир-Волинського педколеджу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:25 | 10.02.2016 / Володимир /
Перегляди
15
/ коментарів 11

9-го лютого відбулися вибори директора Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Кримського. Після звіту та збору трудового колективу було вирішено рекомендувати Миколу Савельєва повторно на цю посаду.

У голосуванні взяли участь 148 виборців – це викладачів, технічних працівнинків та представників від студентів.

За результатами виборів: 144 – “за”, 3 – “проти” та один зіпсований.

Згідно з Положенням про вибори директора Вищого комунального навчального закладу “Володимир-Волинський педагогічний коледж імені А.Ю. Кримського” кандидат, що набрав понад 50% голосів виборців стає директором Вищого комунального навчального закладу “Володимир-Волинський педагогічний коледж імені А.Ю. Кримського”. За результатами підрахунку голосів вибори вважати такими, що відбулися.

ВИБОРЧА ПРОГРАМА КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА ВИЩОГО КОМУНАЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ КОЛЕДЖ ім. А.Ю.КРИМСЬКОГО»

Савельєва Миколи Григоровича На існуючій законодавчій базі, коли перспективи коледжів залежать від досі не прийнятих Законів «Про освіту», «Про професійну освіту» та інших нормативних документів, прогнозувати майбутнє дуже важко. Проте, аналізуючи останні тенденції розвитку вищої освіти в Україні, вважаю за обов′язкове проведення наступних заходів.

По-перше. Впродовж 2016-2017 навчального року коледж повинен ліцензувати підготовку «молодшого бакалавра», адже цей рік останній, коли ведеться прийом на підготовку «молодших спеціалістів». Для забезпечення ліцензування усіх п′яти спеціальностей, згідно останніх умов, на кожній з випускаючих кафедр повинен бути щонайменше один працівник з науковим ступенем. Сьогодні у коледжі вже працюють два кандидати наук, ще двоє восени виходять на захист і один буде залучений до роботи у наступному навчальному році.

По-друге. Коледж повинен навчитися заробляти та економити. Вважаю за необхідне повернутися до ідеї підготовки кваліфікованих робітників у технологічній, комп′ютерній та мистецькій галузях. Робити це необхідно на дольових засадах: частина годин навчального плану підготовки «молодшого спеціаліста», а частина у поза навчальний час за кошт замовника (студента). Крім того оптимізація навчальних планів, до яких нині не введено години практики, з 1 вересня дозволить зекономити певні кошти загального фонду. Окрему увагу ми повинні звернути на зменшення споживання енергоносіїв. Запровадження енергозберігаючих технологій, а також встановлення теплових пунктів, дозволить щороку економити від 100 до 500тис.грн., які можна буде спрямувати на посилення матеріально-технічної бази навчального закладу.

По-третє. Не дивлячись на послаблення співпраці із Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки, це єдиний ВНЗ, структурним підрозділом якого нам дозволять стати. Тому 2016-го необхідно поглибити співпрацю з цим вузом. Не слід обмежуватися лише педагогічним інститутом згаданого університету, необхідно продовжувати спільну діяльність із філологічним та фізико-математичним факультетами СНУ. Результатом активізації цієї співпраці я очікую посилення наукової складової у коледжі, спрощення системи продовження навчання наших випускників.

По-четверте. Слід визначитися з кількома фахами, які визнати пріоритетними, і саме на розвиток цих спеціальностей спрямувати основні капіталовкладення. Серед наявних у коледжі спеціальностей, за трьома ми «не перетинаємося» із Луцьким педагогічним коледжем, це: «Технологічна освіта», «Образотворче мистецтво» та «Діловодство», вважаю, що розвиток саме цих напрямків і може стати локомотивом, який забезпечить комфортне майбутнє коледжу.

І останнє – наше вдале географічне розташування саме спонукає до співпраці із аналогічними ВНЗ сусідньої Польщі. Перші кроки у цьому напрямку ми вже робимо, тому протягом наступних п′яти років ми повинні поглибити цю співпраця. Результатом проведення зазначених заходів мають стати збереження контингенту студентів на рівні 1000 осіб та збільшення кількості працівників, як педагогічних – до 130 осіб, так і не педагогічних – до 70 осіб. Створення комфортних умов для діяльності викладачів та навчання студентів, їх відпочинку та розвитку у позанавчальний час. Забезпечення якісних освітніх послуг на рівні європейських стандартів.




коментарів: 11
  1. 1. Ким доводиться Савельєв меру і чому прийшов в педучилище на вістрі скандалу-його протягло обласне управління освіти, хоча тоді мали плани на іншого директора?
    2.Скільки студентів має загинути в цьому закладі, щоб заговорила совість у Савельєва? Скільки має бути спроб суєциду і як їх далі має прикривати міліція, лікарня?
    3. Скільки років зі студентів збиратимуть кошти і всіх підряд тягтимуть у профспілку вірнопіддана НЕстудентська профспілка на чолі з вірнопідданою Карпук Т.А.
    4. Наскільки відкритішим стане педколедж громаді області на хвилі демократизації, коли перестануть брати хабарі за вступ, за прийом на роботу, за семестрові оцінки і т.д., і скільки відстоюватимуть касту “своїх студентів”?
    5. У скільки партій планує вступити Савельєв, скільки разів зрадити, змінити шарфики?
    А може громаді Волині взагалі не потрібен навчальний заклад в якому переважно вчаться “свої”, платять за навчання “чужі”, а толкового викладача там доводиться шукати з лупою, бо хто вчив -того позбулися, хто танцює і співає дифірамби -той працюЄ.

    • і яким же треба бути недоумком щоб таке написати? а ще бачу є недоуки які це підтримують, якщо вам так погано працюється з Савельєвим, то ідіть попрацюйте з Смоляром в ВПУ, чи з Ковалюком в агротехнічний коледж, отам працювати просто вкайф…, ні зарплат, ні премій, ні елементарної поваги до працівників… і студенти дуже мудрі, і викладачі теж… Як же бридко читати таку брехню!

  2. Обісцяного знову вибрали???? Просто жесть… Ще кілька років його правління і з педколеджу ніц нестане…

  3. Цікаво скільки нині такса за вступ на “безплатне”? Чи так і тисяча залишилась? Бідні полішуки.Поки діти здобудуть освіту в цій конторі, то батьки-роботяги горбатими стануть.Гнати ту педагогічну шайку яка розвела корупцію і займається політичною проституцією.Що ж то за приклад для дітей.

  4. САВЕЛЬЄВ МОЛОДЕЦЬ,толковий керівник,всім не вгодиш!!! заздрісники тільки пліткують,і КУМБРАТСВАТ

  5. Микола Григорович суперовий керівник. Завдяки йому у навчальному закладі зміни на краще кожного року. А судячи з коментарів у Ніни і Інни сезонне психічне загостення. Дивуюсь як їм психіатр дає заключення, коли вони проходять медичну комісію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця