<

На Волинській митниці блокується робота волонтерського руху, – Костянтин Зінкевич

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:28 | 25.06.2015 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Волинській митниці блокується робота волонтерського руху. Машини з вантажами для українських вояків затримують на добу, – каже волонтер Костянтин Зінкевич.

“До посту в Фейсбуці George Tuka можу додати те, що наша машина безпосередньо для 14-ї бригади теж простояла з вечора вчорашнього дня до обіду сьогоднішнього. Таки заїхала, але алгоритм ввезення волонтерських вантажів або автомобілів в принципі зараз не зрозумілий. І почалися дива…”, – розповідає Зінкевич, – пише Цензор.НЕТ.

За його словами, 23 червня о 23:45 пропав зв’язок сервера Волинської митниці з єдиною всеукраїнською системою: “Повідомлялося, що проводяться якісь відновлювальні роботи. Насправді це називається” мочити базу”. Зазвичай такі речі відбуваються, коли треба почистити базу даних і т.п.”.

Як розповів Зінкевич, митниця блокує роботу волонтерів.

“Наприклад, є людина, яка постійно завозить б/у військову форму, розмитнює її і потім це продає. Більше того, ця людина для військових та волонтерів продає практично за собівартістю. Цю людину знають по всій Україні. Коли він привозить, наприклад, 20-тонну фуру форми, то черга з усієї України приїжджає купувати. І ось в останній тиждень він звертався до всіх змінах на Волинській митниці, щоб розмитнити вантаж. А йому все відмовили. У нього справжні документи, німецькі, інвойси … Він каже, що готовий заплатити всі необхідні податки, “по-білому”. Але жодна зміна не погодилася прийняти на розмитнення. І ось я не знаю, що йому робити. Завтра-післязавтра він збирається заїжджати, але відмовляється їхати на Волинську митницю. Буде шукати інші шляхи, можливо, десь на Львівській митниці”, – мовив він.

“Новий призначений в.о. начальника Волинської митниці Якобчук, я його особисто не знаю, але митники його називають просто, звичайним словом “касир” Микитюка. Тобто при Микитюку він виконував саме таку функцію”, – розповів волонтер.

Також він повідомив, що сьогодні протягом дня в приміщенні Волинської митниці перебувало дуже багато людей, які раніше були відсторонені від роботи.

“Це все люди, фактично, Калетника. І вони сьогодні цілий день щось роблять в митниці”, – зауважив він. За словами Зінкевича, здійснюється великий тиск на начальника відділу кадрів Волинської митниці, щоб той звільнився.

“Як я загалом бачу, що керівництво Державної фіскальної служби не проводить реформ. Ні з ПДВ не зрозуміло, ні з касовими апаратами, ні з волонтерським рухом для АТО. Замість цього просто повертають маргіналів з Партії регіонів, яким абсолютно все одно щодо цих реформ , вони тільки чекають сигналу зверху. Тобто політика незрозуміла. Інвестори це теж бачать. Вони точно не повезуть свій капітал ні в якому вигляді”, – резюмував волонтер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер