<

На Риловиці у Володимирі-Волинському висадили перші дерева

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:01 | 29.08.2020 / Володимир / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Перші саджанці платанів висадили у рекреаційній зоні на острові Риловиця. За планами, тут має бути близько 100 високорослих дерев, а також засіяний газон.

Пізніше також планують очищення річки від рослинності, а ще – запустити рибу. З’явилась ідея облаштувати комплекс відпочинкових зон, поєднавши територію на Риловиці із парками Слов’янський та Княжий.

Про це стало відомо з прямого ефіру народного депутата України Ігоря Гузя на фейсбуці спільно з Андрієм Гнатюком та Ігорем Пальонкою.

Андрій Гнатюк – ініціатор процесу, розповів, що на Риловиці висадили до 50 дерев:

“Сьогодні перший день посадки, наступний етап – з наступного тижня. Потрібно сформувати високомірами всю територію, бо під ними піде засівання газону, бо поки не посадимо дерева, газон не сіється. Далі поступово будемо йти секціями: злакові трави, кущі…

Хочеться звернутись до людей – не ходити по газонах, бо вони зараз будуть свіжозасіяні, і ви можете пошкодити структуру посіву. Тримайте своїх чотирилапих улюбленців на повідку, також пояснюйте дітям, де можна ходити, а де – ні”

Ігор Гузь нагадав, відкриття заплановано на кінець вересня:

“Трава буде засіяна і підніметься до кінця вересня. Ми робимо все можливе, щоб привезти машину-амфібію, яка має почистити русло, але біда. Вже ж чистили раз. Також в кінці вересня хочемо запустити рибу”

За його словами, жителям міста готують сюрпризи, про які розкажуть під час відкриття.

Ігор Пальонка розповів про можливість об’єднання парку відпочинку на Риловиці і парку Княжого велосипедним маршрутом чи пішохідною доріжкою.

“Я бачу в майбутньому об’єднати дану зону зі Слов’янським парком і парком Княжий. Фактично, це буде такий цілий комплекс відпочинкових зон, безпосередньо, і біля річки Луги. Цього року в парку Княжий ми облаштували доріжки з бруківки, плануємо придбати туди інсталяцій на 70 тисяч.

Плюс до того ж, ми виграли конкурс громадських ініціатив: 130 тисяч гривень буде спрямовано на влаштування спортивного майданчика найближчим часом – у вересні-жовтні”, – поділився Ігор Пальонка.

Додав, в майбутньому, одним із завдань є заміна мосту від Володимира-Волинського до Заріччя.

Нагадаємо, нещодавно в рекреаційній зоні на Риловиці у Володимирі-Волинському з’явилося нове освітлення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця